Oj långt inlägg... Men det får ni ta!!

Nu äntligen är det avklarat. Min operation är överstökad, som jag väntat, längtat och bara varit så sjuuuukt nervös inför. I 10 månader har jag nu väntat och igår var det då äntligen dags.

Jag åkte in till Centralsjukhuset i Kristianstad. Skiiiit nervös. Hela vägen i bilen dit var jag cool lugn. Men när man fick se sjukhuset bara kom allt över mig... Nerverna... Fy fan!!

Kom upp på avdelningen och blev mottagen av en sköterska som gick in med mig på ett rum för vägning (hade hållit mitt mål), midjemått och en massa frågor. Midjemåttet måste talas om att det minskat med 2 cm redan nu på dessa veckor...!!

När vi var klara på rummet med alla frågor var vi tvungna att skicka hem mamma!! Stackare, gått upp kl 5 för att köra mig och fick inte ens stanna i 10 minuter...

Jag fick komma in på ett rum och byta om till dom urläckra kläderna. Riktigt sexiga trosor som gick långt ner på benen (men riktigt sköna!!!) ha ha ha... Och en vit skjorta!! Sen var det bara att inta sängläge för att få en nål uppe på handen, en massa tabletter som skulle tas innan. Sen kom alla läkare på löpande band. Narkosläkaren som skulle söva mig och sen kirurgen som skulle karva i mig...!! Skit trevliga hela högen...

Halvnio fick jag gå med sängen och droppet ner till operationssalen tillsammans med en sjuksköterska. In i det sista ville dom ha en att motionera!! Ha ha ha... Men det gick så bra, jag är ju van att köra sjukhussängar!! Kanske inte till min egen operation dock!!
Väl på operationsbritsen släptes väl helvetet lös. Miljarder (kändes det som) med personer kom från ingenstans och börja säga åt mig att lägga mig längre ner på britsen samtidigt som nån fråga nåt här och nån sa nåt där och nån tog blodtryck på mig samtidigt som dom drog isär mina ben åt ett varsitt håll och spände fast mig som i en tortyrkammare eller nåt...!! Till sist kommer jag bara ihåg att nån säger att här kommer en mask. Andas djupa andetag så somnar du sen... SVART!!

Vaknar av att jag hostar och tänker att är det redan klart... Jag hostade för att dom drog upp tuben/slangen dom haft i min strupe under själva operationen.
Väl uppe på avdelningen (jag kommer inte ihåg den resan tillbaka) lyckades jag öppna ett öga och såg att kl var 09.30 Prick en timme senare var jag uppe igen på avdelningen!! Och efter ytterligare 1 timme alltså 10.30 har jag rest mig ur sängen och sitter i en fåtölj...!! Helt sjukt.... Alldeles nyopererad och man får inte vara ifred en sekund... JAG VILLE JU SOVA!!

Jag fick börja dricka vatten nästan direkt efter operationen. Mitt dricksglas bestod utav en liten medicinburk på 30 ml. Den fick jag själv gå upp och fylla på när den var slut. Ingen service här inte. Nej då, tanken var ju att jag skulle upp och gå så mycket som möjöigt för att bli piggare så fort som möjligt...!! Men varje gång jag satte mig på sängkanten kom mina älskade kväljningar. Jag ville bara spy. Men efter en sån här op så kan man inte kräkas!! Och det fick jag smaka på. Det gick verkligen inte att spy, hur gärna jag än ville... Vilket ju i och för sig var rätt så skönt då jag hatar att spy.

Hela dagen igår sov jag bort. Med undantag då jag var ute och vankade som en pingvin i korridoren. Men sen la jag mig och sov igen. Och sov och sov och sov...!! Först på kvällen vaknade man till lite och jag kände för att kolla på en film. Jag hade tagit med mig DVD spelaren Erik fick när han blev sjuk. Satte igång en film...
Men... Jag somna!! Jaja... Får se den en annan dag i stället...!!!

Hela natten gick bra. Yrseln efter narkosen var nästan helt borta och jag fick inga fler kväljningar när jag gick upp...!! Skönt!!

Idag har vi fått vårt första mål. Ja, jag säger vi, för vi var 6 st tjejer som opererades för samma sak igår. Så vi fick sätta oss i dagrummet och äta frukost tillsammans. 1,5 dl lättfil, det tog oss ungefär 50 minuter att få i sig. Måltiden ska ta minst 40 minuter. Jag fick i min 1 dl. Sen gick det bara inte mer... FATTA 1 DL!!! Det är ju ingenting...!!

Nu är jag i alla fall hemma och det är sååå skönt. Kommer visserligen sakna sjukhussängen då den gick att höja och sänka vid huvudändan, det går inte min...!! Jaja... Får väl bulla upp mig med kuddar eller nåt...!!

Jag mår i alla fall efter alla omständigheter bra. Och jag är sååå glad att det äntligen är gjort!! Jag har tagit före bilder, efter bilder får bli sen. Men jag är inte mogen för att lägga ut dom nu, om jag ens kommer bli mogen för det. Vi får se!! Annars tar jag andra bilder så ni ändå kan se skillnaden!!

Nu ska jag gå och hämta mina kvällsmediciner. Tar ju ett tag att få i sig dom. Köpte bruspanodil, ångrar mig lite smått nu. Det är ju så mycket vatten som ska drickas då ju. Kommer ju ta evigheter för mig. Jag kan ju inte dricka så fort numera!!

Tack för era fina kommentarer och allt ert stöd...!! Ni är underbara!!!

KRAMAR TILL ER!!!


Kommentarer
Postat av: Anita (zizzi)

Du är så duktig snäckan, men jag har funderat på en sak.....tror du inte att du ska ringa till tippen o berätta att du inte kommer på ett tag, för de saknar dig säkert redan hahahhahaha, skämt åtsido, du är duktig o våglig, och jag hoppas du mår bra, världens största men försiktigaste (så det inte gör ont) KRAM till dig <3 <3

2010-09-16 @ 21:23:24
Postat av: Maria

Ha ha ah.... du är rolig du Anita...!! Mamma föreslog att vi skulle fylla bilen i morgon. Men jag avböjde rätt så rejält...!! Ha ha!! Nä. Det få nog bli några slappa dagar här nu ett tag!! Kan behövas det med...!!

Tack så mycket!!!

Kram Maria

2010-09-16 @ 21:55:49
URL: http://marythebean.blogg.se/
Postat av: Jönsen

Haha, Thulle e så fyndig! =) Hoppas allt e bra med dig Ohlsen? Tänkte på d med bilderna..kan du inte ta en i veckan så man får se förändring från vecka till vecka..hade varit kul! Kramis/Jönsen

2010-09-17 @ 13:21:31
Postat av: Maria

Är du inte klok nånstans Jönsson... Då får jag ju inte göra annat än att ta bilder.... Ha ha!! Som om jag inte redan gör det!! Ha ha... jo det tål ju att tänkas på!!

2010-09-17 @ 16:59:08
URL: http://marythebean.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se