Systembolaget...

Idag har jag inte gjort många handtag, mest slappat i soffan, men det är inte pga lathet. Nä, det är för jag inte kunnat göra så mycket annat. Har så förbaskat ont i magen, och inga värktabletter hjälper mig. Ska testa med alvedon och ibumetin sen. Se om det hjälper...!!

Men på eftermiddagen så kvickna jag till och tog mig i kragen, körde iväg med lite sopor som vi är experter på att samla hemma. Sen körde jag till systemet och sen iväg och handla mat.

Men när jag var på systemet så frågade hon ju såklart efter leg. När jag visat det kasta hon upp en lite plåtburk, men hon sa inget...


"Vad är det här för nåt" sa jag, det är små frukttabletter. Jaha, sa jag bara och gjorde klart mitt köp. Sen när jag skulle packa mina flaskor så sa hon "glöm nu inte din lilla burk", men hallå, det fattade ju inte att jag fick den. Jag trodde ju mer att hon la fram den för att hon ville sälja den.
Vet inte om man ska vara stolt eller ledsen över att få en sån.

Ikväll ska Erik och jag ha en myskväll.... Snacka om Fredagsmys. Med 3 rätters middag, toast skagen, pommes och kött med beasås och panacotta till efterrätt, tack för tipset Zandra, skyller på dig om det inte blir gott!!

Sen till filmen blir det mina favoriter!!!

Dessa är bara för goda. Giftigt goda... Man behöver absolut ingen dip till!!! Dom är så goda bara som dom är!!!

Vi har precis ätit förrätten så jag ska gå och se om E behöver hjälp ute i köket!!

I morgon blir det nog inget inlägg, då är vi i Söderköping hela dagen. Och jag är inte så modern så jag bloggar via mobilen, vet ärligt talat inte hur man gör. Skulle kanske vilja det!!!

Hej på er....


Jaha, vad ska jag ha för rubrik nu då??

Kommer inte på nåt att skriva...
Idag har jag bara slappat. Jag har lingonveckan och har så förbannat ont i magen så jag inte vet var jag ska ta vägen...!! Inget vidare. Men jag har tagit en tablett nu i alla fall...
Jag var faktiskt ut på en härlig höstpromenad tidigare idag, närmare bestämt kl 11.... Var ute och gick i en halvtimme. Jag var ju bara tvungen då vädret var helt enormt underbart. Klarblå himmel och gassande sol. Kan inte bli bättre. Det har ju varit så gråa dagar nu ett tag så det var välbehövligt med lite sol...

Annars har jag tvättat lite och sovit... Hur kul låter det...!! Men ärligt talat så orkar jag inte göra så mycket annat... Det finns massor att göra hemma men jag pallar inte ens ta tag i det...

Jag prata med mamma på telefonen ikväll, hon berättade om ett hunddagis min moster haft sin hund på. Där hittade jag en så himla söt hund... Kolla själva...

Är han inte fin så säg... En amaretto, se jag är inte helt född bakom flötet. (Såg att det stod så på en annan bild bara) he he.... Men visst var den fin.....!!

Jaha, snart är det Halloween... Nån som ska på nån fest eller nåt. Själv ska jag på 7 års kalas i Söderköping. Ska bli trevligt att komma upp dit och hälsa på. Vi har inte setts sen i somras.
Innan kommer Rikard och Zandra hit med nybakta bullar (frallor för er som bor lite högre upp i landet) så bjuder jag och Erik på frukost. Så åker vi tillsammans upp. Ska li så himla mysigt. Ska se om jag kan göra lite mysigt med tända ljus och lite så. Jag köpte pumpor i veckan och skulle göra ett fint haloweenfat, det blev så kasst så jag lägger inte ens ut en bild på det...!! Men man kan ju duka med det i stället tänkte jag!!


Oj vad jag skriver. Nu ska jag snart kolla på rosabandet galan på trean. Erik är på hockey så jag är ensam ikväll... Kommer nog bli många tårar. Jag är så blödig när det gäller sånt!!
Ha ha ha ha!!!

Nähä, ha det nu....
Hej

Skit apelsiner...

I söndags eller om det var i måndag, jag kommer faktiskt inte ihåg. Men hur som helst så varjag på Maxi och handla mat. Jag köpte bland annat apelsiner till min frukthållare. Jo men tjena. Idag är det onsag och Erik skulle ta en apelsin igår. Redan då var dom lite mörka på vissa ställen. Idag när jag kollar ser dom ut så här...

Hur trevligt är det här på en skala. Så det var bara och slänga skiten. Och kom nu inte med en massa att jag måste gå tillbaka med dom. Det har jag inte nån ork med.

Så som jag flängt idag med olika personer. Varit på möte med facket idag. Var hos företagshälsovården igår och pratade med en sjuksköterksa, idag gick jag till vårdcentralen och fick en tid till en dr. Han sjukskrev mig i 2 veckor för depression. Känns inte så roligt att det ska behöva gå så här långt bara för att jag inte klarar av att göra mitt jobb... Det ända jag för höra överallt när jag pratar med olika är att det kanske är det bästa om jag sa upp mig!! ALDRIG!!! Jag säger inte upp mig i första taget.
Min svärmor sitter med i facket och säger att det ska jag ALDRIG göra. Det här fallet är inget unikt, det finns fler likadana fall som det här jätteofta tydligen. Och det här är ett omplaceringsfall...!! Så är det bara. Min arbetsgivare är tvugna att placera om mig.
Ska prata med en annan kvinna på facket på måndag. Hon var tydligen sjuk den här veckan så förhoppningsvis kommer hon tillbaka då...!!

Och en sak till....!! Jag har världens mest underbara sambo!!! Det var meningen att han skulle ut med jobbet ikväll och köra gocart och sen ut och käka på kvällen och sen sova kvar på hotell. Men när han pratade med mig på telefonen så bestämde han sig för att åka hem till mig. Jag tyckte väl egentligen inte att han behövde det. För jag har folk jag kan prata med om det skulle vara så. Men han sa emot mig och tog bilen hem 16.15 idag. Han är för underbar min lilla älskling....!!


Tack älskling, jag uppskattade det väldigt mycket!!!

Nu ska jag gå och lägga mig... Måste ju ändå gå upp i tid nån gång fast man bara går hemma och släpar fötterna efter sig!!!

Hej på er...!


Ensam hemma....

Ikväll är jag ensam hemma. Erik åkte vid 17-tiden ikväll. Han ska på konsert i Köpenhamn, han och några kompisar ska dit och MUSE.


Ingen aning om det här är dom, vet absolut inte hur dom ser ut, men namnet på gruppen står ju i alla fall. Och sen tyckte jag själva bilden var rätt så snygg...

Apropå bild. Igår var jag på nätet och surfa runt lite och kom in på olika utbildningar. Jag älskar ju att fota och jag hittade en utbildning på 2 år, den hette "fotograf för reklam och magasin" verkade skitintressant. Tyvärr låg den i Gamleby utanför Västervik. Dom hade visserligen internat där så man kunde på kvar. Men sen såg jag även att dom hade som krav att man hade läst foto A och B. Och det har ju absolut inte jag gjort.
Jag önskar ju mig en systemkamera, så nån gång i framtiden har jag lovat mig själv att jag ska skaffa mig en sån och då även gå nån kurs, för mer nybörjare än vad jag är finns inte...!!

Idag har inte hänt så mycket hemma egentligen. Erik har jobbat hemifrån idag i och med att han skulle iväg. Så jag har ju i alla fall haft lite sällskap. Även i morgon är han hemma.
Då i morgon ska jag till företagshälsovården och prata med nån. Varför vet jag inte egentligen. Bara för att få prata av mig antagligen, men hon kan ju inte hjälpa mig ifrån allt det här med jobbet.
Jag ringde facket idag men ska ringa i morgon eftermiddag igen då hon inte var inne idag...
Typiskt, när man väl tog sig i kragen och ringde!!

Nähä... Nu ska jag se om min tvättmaskin har tvättat klart... Tror dock inte det!!

God natt på er!!


Dagen idag...

Idag har jag och Erik sovit länge... Så skönt, ibland behöver man såna dagar. Eller ja, ibland!! Nu sen allt det här med mitt jobb så har jag helst sovit än varit vaken. Nästan i alla fall..

Men igår pratade jag med Zandra på telefonen och vi bestämde att vi skulle gå på marknaden i Höganäs. Så jag åkte dit så jag var där vid 15 tiden på eftermiddan... Men vi kom inte ner förrän vid 16 tiden.
Vi hittade inte så jättemycket, fast båda två köpte hängen till halsband.

Antingen kan man ha kjedjan i den översta öglan eller genom båda, drar man den genom båda hänger den mer snett. Och det tyckte jag blev snyggare om man gjorde så än bara genom den ena. Men den är i glas så den är väldigt ömtålig. Så den får bara användas vid speciella tillfällen. Kanske på Lördag när vi ska till Söderköping på kalas.
Då fyller Eriks systerson 7 år. Tänk vad tiden går fort. När jag och Erik träffades var han ju jätteliten!! Jaja, det betyder ju att en annan blir äldre med.

Idag är det ett riktigt ruskväder. Inget vidare faktiskt. Det regnar sånt fint och smått så man blir genomblöt när man är ute. Och det har vi varit. Eller ja, vi har varit ute i garaget och röjt det sista som vi aldrig gjorde klart sent i somras. Så nu har vi till och med fått in nya hondan i garaget. Det var vårt mål idag. Det kommer bara en massa löv på den och det ser inte nåt vidare ut. Så vi beslutade för att gå ut och fixa det. Innan vi körde in den i garaget stod både Erik och jag och plockade bort varenda löv på bilen. Ha ha det måste ha sett kul ut.

Men jag fattar inte. Så mycket löv vi har på tomten nu har vi aldrig haft. Och ändå har vi fällt 8 träd i sommar... Det går inte ihop i min lilla hjärna...

Nu ska jag bara slappa resten av dagen...

Glöm inte att man måste ställa om klockan natten som var... Det har inte jag glömt i alla fall....



Hej...!!


Efter regn kommer sol...

...oj så poetiskt det blev. Men det är ju faktiskt sant. Jag känner mig idag lite bättre. Lite gladare. Men ibland blir jag nere för jag börjar tänka på vad som kommer att hända. Jag pratade med personalsekreteraren igår och hon gjorde inte livet så värst mycket lättare. Vi pratade i ungefär en halvtimme och jag var så förbannad, ledsen och besviken på henne när vi pratade. Vi kom väl inte egentligen nånvart med allt detta utan att det kanske skulle vara bra om jag sa upp mig, tyckte hon. Det var nämligen jag som sa så, dumt nog, att om hon tvingar tillbaka mig till hospice så säger jag upp mig. Men jag kom på en sak som jag inte sa till den här kvinnan, att chefen på hospice inte vill ha mig anställd där. För jag kommer inte att klara av det arbetet... Det har hon själv sagt till mig!! Och det är inte nåt jag är ledsen över att hon sagt utan det är ju precis vad jag själv känner med.

Nog om det.... I torsdags när Erik kom hem från jobbet så tuta han som f-n från bilen. Men jag satt i telefonen så jag gick aldrig ut till honom. Tillslut kom han väl in och vi satt och pratade om vad som hänt på jobbet. Mitt i allt när jag sitter och berättar så tittar jag av nån anledning ut genom fönstret och får syn på detta....



En ny bil... Det är samma som innan men årets modell, -09 och silvermetallic....!!!
Den är ungefär samma som den förra men den har lite nyare finesser, t ex backsensorer, som om jag skulle behöva det...!! Ha...

Vi hade pratat om bilen innan men Erik sa att den blev såld till nån annan. Och besviken blev väl jag.... Men ack så glad jag blev när jag såg att han hade köpt den ändå... Blev totalt lurad!!

Här kommer i alla fall en bild på min nya frukthållare jag köpte i Sandviken på dollarstore för 40:-!!! Inne på VÄLA såg jag att den kostade 129:- Lite skillnad, jag tyckte i alla fall att jag gjorde ett riktigt fynd!!



Behövs rätt så mycket frukt för att fylla upp hela hållaren...!! Men det gör inget. Det som är så gott med frukt!!

Nähä, jag ska nog hoppa in i duschen snart. Ska ta vår nya bil till Höganäs idag (igen) och gå på marknad.

Hej hopp!!!


(Långt inlägg) läs ändå!!!

Jag har inte bloggat på hela veckan av två orsaker... För det första så är den här bloggen så j-vla seg, man får ju vänta i evigheter på att den ska läsa in bilden, och NEJ, det är inte datorn som är seg för alla andra sidor går snabbt att få fram. Och för det andra har jag ju börjat på ett nytt jobb, jag har även slutat från det jobbet.

Den här veckan har varit rätt så ok egentligen på jobbet, det har gått bra men jag har känt att detta inte passar mig. Jag ÄLSKAR att ta hand om andra människor och få vårda och vara till hjälp för dom som inte själva kan klara sig längre. På det viset tror jag att jag passade jättebra där. Men det jag INTE klarar av är att alla är på ett eller annat sätt döende och kommer så småningom att dö av sin sjukdom. Och dessutom ta hand om deras anhöriga, att hjälpa dom i sin sorg. Det klarar jag absolut inte....

Så idag bröt jag ihop fullständigt. Jag och den undersköterskan jag gick med skulle in och göra i ordning en som gått bort. Det är inte ett problem för mig, problemet var att möta dom anhöriga. Jag började lite smått att göra i ordning patienten men min chef kom och hämtade mig för hon såg på mig att jag höll på att bryta ihop totalt. Vilket jag även gjorde väl inne på hennes kontor... Vi pratade en stund och hon var hur gullig som helst. Stöttade mig genom detta och skickade även hem mig. Hon tyckte att jag skulle sjukskriva mig så hör hon av sig nästa vecka till mig så får dom ordna något annat jobb åt mig.
Hade jag inte tackat ja till det här jobbet så hade jag blivit arbetslös, nu har jag i alla fall provat på och sett att det inte fungerar, därför kommer jag få kunna bli placerad på en annan arbetsplats.

Jag är jätte tacksam för att hon (chefen) tog mig åt sidan idag och hon har varit helt underbar mot mig, men jag blir så j-vla förbannad på folk högre upp som inte kan se lite till personen dom "kastar in" på ett sånt stället som ändå är så speciellt,  dom bara vill få in mig någonstans för att få mig ur världen ungefär. Men icke... Nu fick dom ju mig om halsen igen och säkert inte vet var dom ska placera mig...!!

Jag vill inte att folk ska tro att jag är en kräsen en som inte tar vilket jobb som helst. Det är jag absolut inte. Jag kan tänka mig att jobba med det mesta, men inte med palliativ vård.

Nu är jag ju då hemma i morgon, vilket jag skulle vara ändå enligt schema, och ska ta det lugnt. På eftermiddan ska jag träffa Zandra... Hon kom dessutom hem idag och pratade massor med mig om allt som hänt idag. Tack Zandra, du är min ängel....


Nu ska jag snart gå och lägga mig...

Hej på er...

Dagen före....

Idag är det dagen innan jag börjar på Hospice... Gud så pirrigt det kommer bli... Än så är jag inte så nervös men jag är spänd på hur det kommer att gå. Jag har fått några fina kommentarer på facebook och alla är övertygade att det kommer gå galant för mig. Och jag hoppas verkligen det. Innerst inne ser jag sååå mycket fram emot detta men min största skräck är ju just den jobbiga biten med samtal med patienter och om döden, inte just att dom kommer dö eller att jag ska ta hand om döda människor. Det jobbiga för mig är att jag inte vet hur jag ska hantera situationen med ledsna anhöriga, patienter. För så fort det blir nåt jobbigt så har jag så himla lätt för tårar. Jag gråter för minsta lilla. Men jag har upptäckt att det är oftast när jag är nervös som jag inte vet var jag ska ta vägen och det är då tårarna kommer. Det MÅSTE gå att "bota" för så här kan jag inte ha det...!!

tears.jpg image by malungsfors

Nog om det...!! Håll tummarna för mig kl 13 i morgon, för då börjar jag...!!

Idag har jag och Zandra varit på VÄLA!! Bara gått runt där och kollat lite. Hon hade ett ärende men det gjorde vi först av allt så det tog ju inte så lång tid. Men sen gick vi och fika och strosade lite till... Sen efter det åkte jag till Maxi och handlade mat!! Det är ju också sånt man måste göra ibland...

Jag har i alla fall köpt frukt till min frukthållare idag. Men hallå!! Man måste ju köpa skitmycket för att fylla hela den!! Det hinner ju bli gammalt innan man ätit upp allt...!!

Jaja..
Nu ska jag kolla lite på TV!!
God natt...


Lördag

Inatt har jag fått sova i min egen säng. Bredvid en snarkande sambo... Han är ju förkyld och han snarkar som aldrig förr... Tur att jag somna före honom igår. Jag tror båda vi gick och la oss kvart över tio igår kväll. Hör verkligen inte till vanligheten på en fredag. Men båda var riktigt trötta...!!

Idag har vi städat här hemma, behövdes verkligen. Och det är så skönt när det är gjort, jag har även diskat och tvättat och handlat och lagat mat... Känner mig riktigt duktig för idag!! Nu ska jag bara slappa framför teven för Erik är på hockey ikväll så jag ska bara luta mig tillbaka i soffan och kolla på körslaget...

Ska nog hoppa in i duschen först... Känner mig lite frusen!!

Föresten när jag var i Sandviken var vi in på dollarstore och kollade runt lite, det är en affär som har det mesta med jättebilligt... Där hittade både Rosi och jag en jättehäftig frukthållare:


Vi köpte vår för 40:- och jag har nämligen tittat på den här tidigare men väntat ett tag, för på bolagret på VÄLA kostar den 129:-  Vilken skillnad. Och då är den precis likadan!!!
Vilket kap....!!

Just det, duschen var det ja!!

God natt

Hemma igen....!!

Idag har jag kommit hem igen från min tripp uppe i Uppsala... Ja, jag säger i alla fall, "borta bra men hemma bäst". Hur mysigt det än är att komma bort så är det lika skönt att komma hem igen. Tyvär närmar det sig med stormsteg till min första dag på hospice, jag SKA klara detta!!! Men pirrigt är det i alla fall!!!

Bilredan hem gick jättebra. Det var lite regnigt ett tag och jag tycker inte alls att det är kul att köra då. Men vad ska man göra då... Jag måste ju ta mig hem!!!

Här kommer lite bilder från min lilla tripp...

På väg genom Jönköping. Nästan ingen trafik... Skönt!!

Jag min nöt hade ju bara en fleecejacka med mig, så jag var tvungen att köpa mig en vinterjacka (ja, mamma, det är ju som betalt den, just nu i alla fall!!!) Det var ju svinkallt upp i Norrland!! Ha ha...

Åkte till Sandviken och hälsade på Helena och Hugo, Fredrik jobbade, Rosi hade sovit över så vi drack lite kaffe när jag kom...

Som lunch åkte vi till Dragon Gate och åt lite kina mat... Jättegott, men man blir ju så förbaskat mätt...

Jättemysigt inne.... Vi satt i den här "båten" och åt...!

Hälsade på hemma hos Karolina i deras nya lägenhet... Jättefint!!! Drack lite kaffe och sen vidare ner på stan...



Åt middag på Plock, där mötte vi upp Karolina och några av Hellas vänner från förr... Rosi kom förbi lite senare... Super trevligt...

Marlene och Carina...

Evelina...

Rosi och Karolina...

Jag och Hella.... Står ute och fryser... Burr...!!

Det var min vecka i Uppsala... Fast jag har ju gjort betydligt mer men jag har inte fotat ALLT jag gjort....

Tack för mig... Hej..


Shopping idag...

...med, vi var ju iväg igår med, men det var i och för sig på marknad. Då var vi till Österbybruk heter det, på deras julmarknad. Jättemysigt!!! Jag mamma och min moster var det som åkte. Vi handlade bara ätbara saker konstigt nog, jag tror det var att vi var hungriga så vi provsmakade en massa saker. Jag köpte 3 olika korvar, den ena hette vild enbär, sen var det 3 st öl korvar och sist var det en korv som innehöll hjort och vildsvin. Låter skitäckligt med det var riktigt gott faktiskt. Så dom köpte jag, sen köpte jag en flaska glögg och mamma och jag delade på tre påsar skorpor med olika smaker.

ÖSTERBYBRUK...

Idag har vi varit iväg jag och mamma på en liten shoppingrunda. Först till Rusta, där köpte jag 1pkt julservetter, sen två st "handkar" i microfiber som man kan göra rent olika ytor med. Man stoppar alltså in handen i dom så städar man, jag har köpt två st, en till Hondan och en till Volvon. Så när vi kom ut på parkeringen på rusta började jag städa hondan ivändigt!!! Ha ha ha....!!

Sen gick vi till Kappahl och där hittade jag en vinterjacka... jättefin!!! En svart (ovanlig färg) i ull. Och dessutom fick jag 25% rabatt på den.... Wiihiiii!!! Och det är ju inte helt fel...

Nähä, nu ska jag snart göra mat, mamma tvättar i tvättstugan så jag kan ju laga maten till henne ju!!! Nån rättvis fördelning får det ju vara!!!!

Hej hopp!!!

Äntligen Uppsala!!!

Nu är jag äntligen i mitt Uppsala...!! Resan gick faktiskt helt otroligt bra. Jag tog ju bilen och körde dom 62milen helt själv eller vad det nu kan vara mellan Skåne och Uppsala...!
Jag körde ca 7 på morgonen hemifrån och kunde hämta mamma på hennes jobb i Uppsala prick kl 14. Som planerat. Det var otroligt lite trafik hela vägen (utom i Stockholm förstås) och endast 3 vägarbeten, men absolut inga stora byggen. Endast några meter på varje bygge. Så det var rätt så skönt.

Men nåt jag tyckte var läskigt var att jag hade en bil med två kostymnissar i, bakom mig. Jag tror dom körde efter mig i ca 10 mil och låg mig direkt i baken. Det var ju inte så att det var fullt med bilar så dom inte kunde köra om. Men jag körde på, körde om bilar och dom efter och la sig bakom mig igen. Vågade inte stanna på nåt ställe heller ifall dom följde efter där med och stannade dom med och skulle slå ihjäl mig typ!!! Ha ha ha... nej men man vet ju inte!!! Usch, men dom lessna väl sen så dom körde om mig i Jönköping...

Jag fotade faktiskt några bilder från bilen. Tyvär fick jag inte med mig kabeln till kameran så jag kan föra över bilderna i datorn,så dom bilderna får ni inte se!!! Ha ha ha.... Det var bara 3 st.

Idag har jag varit till Gränby Centrum helt själv. Skulle ha ett par strumpbyxor och sen köpa en blomma till mormor... Vi ska dit idag och fira henne. Hon fyller 81 på måndag så det blir lite kalas idag...!

Mamma är redan där för hon skulle hjälpa henna och tvätta innan, och det behövde inte jag vara med på tyckte mamma. Så jag slapp, så jag har skött om mig själv idag. Mysigt det med ju!!!

Nähä, nu ska jag hoppa in i duschen....

Skriver mer en annan dag... Hej!!

Sista dagen...

Idag har jag jobbat allra sista dagen på vårdcentralen i Åstorp. Det blev ett riktigt gråtkalas.... Jag är ingen höjdare på avsked, det visste jag om, men jag kan tänka mig att det känns jobbigare att sluta när jag inte valt det själv. En helt annan sak att säga upp sig...

Hur som helst. När jag kom in i personalrummet på förmiddagsfikat så hade dom fixat jättegod frukost... Jag hade även bakat (kommer till det senare) så mina kakor stod även framdukade. Sen mitt under fikat kommer min chef in med en jättefin blombukett...!!! Då, när jag precis hade fått stopp på tårarna, så började det igen... Jag är ju en riktig bölmaja!!! Jaja, sån är jag!!

Tack mina kära arbetskamrater för denna!!!

OK.... Till baket igår. Jag ville ju baka nåt till idag som jag skulle bjuda på idag på jobbet...
Men min ugn är ju urgammal och skitdålig rent ut sagt... Så jag packade en väska och drog iväg till Höganäs och bakade en kaka hemma hos Rikard och Zandra. Det gick bra det med.

Packat alla ingredienser i väskan. Först när jag skulle använda mjölet kom jag på att det stod kvar hemma...!!! Attans, och även ströbrödet... Attans igen, tack Zandra för att du är räddaren i nöden...

Jaja, det blev tillslut  kaka i alla fall. Gjorde kärleksmums i långpanna. Eller chokladrutor med glasyr på med kockos, fast jag hade choklad strössel. Blev faktiskt riktigt gott. Fast lite för torra för min smak...!!

I morgon drar jag till Uppsala, ska bli jätteskönt med en veckas semester innan jag börjar på det nya stället. Måste samla lite krafter!!!

Ha det alla så ser vi när jag skriver nästa gång. Kram så länge!!!


Lasagne...

Ikväll gjorde jag lasagne... Guuuud va god den blev. Innan har jag och Erik varit lite lata och köpt sån knorr färdig kryddblandning till lasagne. Men jag är så fruktansvärt less på den och kände att jag ville göra en helt egen. Och hur mycket godare blev inte det. Nu köper jag ALDRIG mer sånt halvfärdigt, i alla fall inte när det gäller lasagne!!!

I morgon och på torsdag jobbar jag mina sista dagar på dom två vårdcentralerna jag jobbar på. För from måndag är jag anstäld på hospice, fast jag börjar med en veckas semester så jag börjar inte jobba där förrän den 19/10. Dom var så himla snälla där inne som flyttade fram min anställning bara för att jag skulle få min semester. För på vårdcentralerna beviljar dom inga semestrar just nu pga massvaccineringarna som kommer här i höst. Så jag uppskattar väldigt mycket att jag fick ledigt!!! Tack för det...

Men i alla fall så ska jag bjuda på en liten kaka till deras kaffe på em i morgon i Klippan som tack för den här tiden. Jag har även köpt ett kort, snarare 2 stycken då Åstorp ska få ett med...



Sen det hemska....
I söndag var jag och Erik duktiga och tog in alla utemöblerna och även parasollet och dynorna etc... Men det var bara det att dynorna har legat i vårt oisolerade garage så där hade mössen byggt ett litet bo, mellan våra dynor, dom nya dessutom!!! Blev så förbaskat rädd när jag såg dom så jag skrek rätt ut. Och det var ju intebara 1 mus, nej  då, det var en hel j-vla familj som låg där och gosade till sig i stoppningen från dynan... Grr....

  
Här är det bara en liten stackars mus kvar, som vanligt måste jag ju fota allt... Inget undantag för detta lilla fenomen heller!! Ha ha ha...

Nähä... Nu ska jag kolla på vägverkets hemsida om det är några vägarbeten på vägen upp till Uppsala... Vill jus helst slippa sånt när man kör genom Stockholm.

Hej och godnatt!!!


Totaly alone...

Ikväll har jag en myskväll bara för mig själv. Erik är på hockey... Och jag sitter i soffan just nu och bloggar och kollar på Simon och Tomas på trean. Dom gör såna siluetter på sig själva som man gjorde i skolan. Kommer verkligen ihåg när vi gjorde våra och hur fina dom blev... Men det känns lite 90-tal över det hela...

Just nu fryser jag som jag vet inte vad så till hollywood fruarna så ska jag göra mig en varm kopp choklad så man kanske har en liten chans att tina upp. Men jag känner att det är rätt så skönt att ha datorn i knät för den är alldeles varm... Mmmm....!


Jag har pratat med Helena i telen idag och vi har bestämt att vi ska gå ut på flustret (om dom hade öppet på onsdagar vill säga) nästa vecka när jag är i Uppsala. Vi bestämde även att jag åker till henne på onsdag morgon och sen åker vi tillsammans till Uppsala för att sen gå ut... Åhh vad jag längtar. Det var ju evigheter sen jag var ut. Har kvappt varit ut på krogen sen jag blev tillsammans med Erik för 4,5 år sen. Visst har jag varit ut men jag har inte tyckt att det har varit kul. Men nu är jag verkligen på hugget...

Nähä... nu ska jag kolla klart på Simon och Tomas och även göra varm choklad...



Hej så  länge!!!

Kanelbullens dag...

Idag är det kanelbullens dag... Det måste ju firas...!! Eller hur! Fast jag orkar ju då inte baka några själv utan jag får anlita folk som tjänar pengar på sånt. Jag åker helt enkelt till affären och köper mig lite kanelisar!!!

Mmmmm.... Kanelbullar med ett gals mjölk till!! Det är livet!!!

Fast jag så på nån bild att dom inte hade pärlsocker på utan hade gjort en glasyr på florsocker ni vet och droppat över bullarna i stället innan servering. Ska nog göra det idag. Ska bara hitta kanelbullar utan pärlsocker på först. Fast jag tror att det finns frysta från felix tror jag som heter mega bullar eller nåt sånt. Och dom tror jag inte har nåt pärlsocker på!!!

Mamma gjorde alltid med florsocker på när jag var liten... I alla fall när det var kalas!!!

Hej på er!!!

Ont i halsen...

Jaha... då har man nästan blivit förkyld då... Igår var Rikard och Zandra på besök och precis innan dom kommer känner jag att jag börjar få ont i halsen. Ju längre kvällen går desto mer snorigare blir jag och täppt i näsan och självklart ont i halsen. Trodde verkligen jag skulle bli dunderförkyld under natten (hade 37.9 i temp när dom åkt, och jag menar det är ju skit nära till feber!!!!)

Men idag mår jag faktiskt rätt så bra, jag har fortfarande ont i halsen men inte snorig eller täppt i näsan eller nåt...

Idag hade jag tänkt att jag skulle fixa klart med mina gardiner, men det sket sig. Jag fick i alla fall avkalkat min kaffebryggare. Och det dåliga samvetet har grott LÄÄÄÄÄNGE!!! Men nu är det gjort.
Sen åkte jag och Erik till apoteket tillsammans, som två pensionärer gick vi sida vid sida in på apoteket och hämtade ut våra mediciner. Det roliga där var att jag körde och klev ur bilen som vanligt och låste den när jag hörde att Erik stängt den, och började gå mot ingången för jag vet att Erik alltid kommer ifatt mig... Men inte idag!!! Kollade bakåt och ser att han haltar... Hade ju glömt totalt!!! I morse fick han kramp i vaden och låg och kved och ropa i sängen för benet krampade... sånt gör ju så förbannat ont...!! Men då kunde han ju inte köra eller gå så det var ju så synd om honom... Ha ha ha!!! Älskling!!!

Sen hade jag och Zandra bestämt att vi skulle till VÄLA... Det hade resten av Skåne med kan jag säga....!! Fy Fan va med folk. Jag köade långt innan jag ens var vid parkeringen och sen att hitta en parkering. Tillslut hittade vi en varsin parkering rätt så nära varandra men förbaskat långt från ingången. Nästan så man hade kunnat gå dit hemifrån i stället... Ha ha ha!!!

Ikväll har jag och Erik bara haft en ensam myskväll med film och tända ljus, vi har ju bara en soffa nu så man får passa på att gosa lite extra mycket nu när vi få sitta i samma soffa....

Erik gick runt och fixade mysfaktorn med lite tända ljus. Sååå mysigt!!

Nu har vi precis kollat på film... Ska kanske gå och lägga mig snart. Ögonen börjar bli lite tunga!!!

Hej på er!!!

Snart Jul...


Ha ha ha ha... jag ÄLSKAR ju verkligen julen i alla dess former!!! Häromdagen beställde jag gardiner till vardagsrummets alla 3 fönster. Jättefina... Dock inte julgardiner!! Kommer en bild på det en annan dag då jag fått upp alla och strukit dom... Just nu sitter ett par uppe redan, men ostrukna!! Bara som test så jag fick se hur dom såg ut!!

Nog om det. Då beställde jag även några bokstäver, närmare bestämt 6 st bokstäver... Gissa vad det står på dom...


Ja just det... GOD JUL!!!

Köpte dom på Jotec för 99:- Fanns även i vitt!!! Fina va??
Ska ju naturligvis ta bort dom för att sen plocka fram dom till jul igen när det är dags att pynta!!!

Apropå julen. På radion igår hörde jag att IKEA ska börja ta fram sina julsaker om 2 veckor!!! Men hallå... 2 VECKOR!!! Vi har precis gått in i Oktober månad. Jag tycker detta är alldeles för tidigt...

Sen mötte jag en arb.kamrat på affären idag. Och hon hade precis varit och köpt årets glögg på systemet!! Men det kan jag visserligen förstå för där får man ju alltid vara ute i god tid för att ha en chans att få tag i nån...

Årets glögg är med smak av clementin... Låter faktiskt inte helt dumt. Kanske ska införskaffa en sån iår!!!

Hej på er... Nu måste jag småstäda lite, vi ska få hit folk...


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se