Gå och sova kanske...

Nu har Erik kommit hem.
Vi har kollat lite på TV, nu sitter jag här vid datorn igen och kollar facebook. Jag verkar ju inte göra nåt annat.

Funderar i alla fall allvarligt på om jag ska gå och lägga mig. Erik kollar fortfarande på TV, men mina ögon går åt två olika håll nu!!

God Natt på er!!!

Gäsp, gäsp...

Shopping...

Ikväll är Erik iväg och spelar hemma hos Daniel. Så jag är ensam ikväll. Och Guuuud så mysigt jag haft det, eller har fortfarande för han är inte hemma än på ett tag.
Jag skulle ju iväg och handla mat och även till apoteket för vi har inga värktabletter hemma och jag har sån sprängande huvudvärk och haft i flera dagar. Men jag kom inte iväg förrän efter halvsex nu ikväll. Och mitt på vägen dit till affären bestämde jag mig för att åka till VÄLA och kolla runt lite. Sagt och gjort, bilen styrde dit.

Jag var in på Kappahl och köpte lite kläder faktiskt.


Tröja med fejklinne under, svart el grå jeanskjol (vet ej riktigt med färgen)


Beige tröja som är längre på sidorna och silver stänk i trycket...

Sen gick jag in på Hemtex och köpte dessa handdukar på rean...


2 st små för 39:-/st och 2 st stora för 49:-/st (fulsnygga)

Sen gick jag in på bokahandeln, ville ha en sommar läsning, men jag hittade ingenting som jag blev jätteförtjust i. Så det blev inget där, men då gick jag in på skivaffären för jag har var lite sugen på en speciell skiva ett tag...


Just det... BEYONCE!!!

Faktiskt rätt så mysig skiva av det jag hört. Jag har bara hört låtarna på första skivan och dom var rätt så lugna allihopa. Men jag gillar den faktiskt....

Gud så mysigt det var att bara gå där och strosa på kvällen. Inte alls så mycket folk som det alltisd annars brukar vara där. Efter det åkte jag till Maxi och veckohandlade. Då hade klockan hunnit bli 19. Handlade i lugn och ro och tittade runt lite på lite allt möjligt. Kom hem kl 20!!! Ha ha... så himla skönt att bara få gå omkring och inte ha nån som väntar på en hemma. Men sen är det ju självklart jättemysigt när han kommer hem!!!

Jag köpte faktiskt 2 filmer på Maxi med. "Blonde Ambition" med Jessica Simpson och "Kärlek på menyn" med Catherine Zeta-Jones. Har sett den sista filmen, fast inte hela, bara lite snuttar utav den och absolut inte slutet. Så jag var ju tvungen att ta den så jag vet hur den slutar!!! Det var 2 för 99:-!!! Alltid bra!!!

Nähä, nu ska jag sätta på en av filmerna, det får blir den blonda!!!

Hej på er...

3:de dagen redan snart till ända...

Tänk att jag haft semester i 3 dagar redan. Vart har dom dagarna tagit vägen egentligen. Fast jag har i alla fall inte legat på latsidan direkt.

Vi har jobbat på hemma idag med. Nu är taket helt nere ute i lusthuset... Glasdörrarna är borta och det är bara väggarna nertill som ska bort.


Inget tak kvar och väggarna ner till ska bort.

Vi måste ju röja även runt om av växtligheter så idag har vi beställt en till container som bara ta trädgårdsavfall. Idag har vi ju en som tar allt utom farligt avfall. Den hämtar dom på fredag, åker och tömmer den och kör ut samma igen så har vi den i nån vecka till. Men planket som är kvar i lusthuset måste vi köra själva till tippen. Men det går nog ganska bra. Jag har ju vanan inne nu på att slänga plankor... ha ha ha...

Förhoppningen är att kunna sitta där på "altanen" (den blivande) på Lördag då vi har kalas för Erik som fyllde i måndags.

Ska åka till affären nu efter jag duschat och där ska jag även se om dom har några skurborstar så jag kan skura golvet där ute. Det är rätt så skititgt just nu!!!

Skriver kanske mer i morgon. Då ska jag hämta mamma i Hässleholm som tar tåget ner till Skåne!!!

Kram

Helst slut!!

Jag är helst slut som människa!! Eller ja, nästan i alla fall... Igår höll jag och Erik på hela dagen och rev en del av lusthuset. Vi har börjat innan med att tömma hela huset på mina saker som legat där i typ 3 år, sen efter det började vi med att ta ut glasen, 7 st svintunga fönsterrutor. Hela lusthuset är 8 kantigt. Men den ena kanten är ju 2 dörrar så det var "bara" 7 glas. Sen rev Erik ner endela av taket. Det är byggt i tårtbitar så han vick ner 4 tårtbitar igår. Riktigt tungjobbat... Här kommer lite bilder..


Inte världens minsta fönster. Och mycket tyngre än man tror...


Taket...


3 tårtbitar borta av 8... Fast i skrivandes strund så är det bara 2 kvar att ta ner...

I dag har jag var ute i Höganäs precis hela dagen. Hjäpt Rikard och Zandra med deras takbyte. Dom har ju tyvär haft väldiga problem med detta och behöver alltså bygga om hela taket. Så jag åkte ut dit till kl 8 i morse och åkte hem halv åtta ikväll... Och vilken underbar dag det blev sen. Mycket jobb ja!! Men SOL!!! På min semester...
Så nu ser man ju mer eller mindre ut som en kräfta i nyllet än en pepparkaka!!!

Riktigt så här illa är det inte, och jag var klok nog att vika in mina ärmar under BH banden...
Så jag inte så få sån extrem raggarbränna!!!


 Jaja, jag har i alla fall hjälp till och lassa i lastbilen med det gamla ruttna taket för att sen asa av allt på tippen...  Faktiskt riktigt roligt om jag får säga så!!! Jag och Zandra hade jätteroligt på tippen...
Hoppas nu att ni har ett tak som i alla fall kommer hålla mer än 30 år framöver!!
Tyvär kunde bara jag åka dit själv eftersom Erik håller på härhemma. Men 1 är bättre än ingen...

Nu ska vi sätta oss och kolla på en film och sen nanna!!! Är lite sliten, vi ska upp igen i morgon och jobba led lusthuset...

Kram på er...


Middag

Idag blev vi bjudna på middag hemma hos Rikard och Zandra. Det blev intalienskinspirerat. Jätte jättegott. Hon gjorde fylld fläskfilé i ugn med klyftpotatis till. Och fyllningen var svingod. Hackade soltorkade tomater, mozarellaost och färsk basilika. Sen skulle man linda in hela filén med parmaskinka. Gud va gott det blev.  Och så självklart in i ugnen!!

Här kommer lite bilder från kvällen...


Zandra och jag fotar varandra...


Söta Chicco...


Middags boedet, MYCKET intressant och bara MÅSTE fotas... Knäppgöken jag...


Efter middagen hamnade Zandra här...


Och Rikard här... Ha ha ha, nej då det var inte så hemskt som jag lägger upp det...


Erik testar fota utan blixt... och det funkade...


Jag ville nämligen fota den här utan blixt. Blev inge bra med...


Sen blev det kort och snacks för hela slanten...


Zandra fotar Erik... Med andra ord fotar dom oxå varandra...


Zandra visar resultatet...

Det var den kvällen. Vi orkade inte spela alla rundorna. Rikard va ap trött efter att ha jobbat med taket hela dagen!!! Så han ramlade nog i säng direkt när vi åkte. Åkte ungefär vi 23 tiden. Ganska lagom faktiskt...

Tack för en trevlig kväll!!!
Kram på er!!!

Uthuset...

Ja, som sagt har vi varit ute och slängt en massa idag. Satt vid Eriks jobbdator innan vid förra inlägget så jag kunde inte lägga upp mina bilder jag tog, men här kommer dom...


Tömningsarbetet i full gång...


Det är egentligen rätt så mysigt här inne, men det är ruttet, därför måste det rivas...


Containern från SITA!!!


Hela mitt bohag... Erik klättrade i för att stuva undan så sängarna kunde
ställas upp mot kanten... Tyvär var kameran inne då...


Och här är allt som blev över som jag ska spara. Bla mina noter från gamla kören
i Uppsala, Harmony Heights!!!

Meningen är ju att hela huset ska få plats i containern med. Men vi har ju insett att det inte kommer att funka för 5 öre. Så vi funderar på ännu en container för bara sånt... Tråkigt men sant...

Nu ska jag dricka upp min öl... Mariestad Export, Mmmm.........

Ha det så skriver jag i morgon med...

Tjing

Lördag...

Idag har vi varit ute och röjt inne i vårt lilla fallfärdiga "lusthus" som vi så småningom ska riva!!!
Det har faktiskt gått jättebra att slänga, vi har nästan tömt det helt och hållet. Lite grann kvar som måste sågas sönder, skruvas isär eller helt enkelt inte får slängas i containern.

Hittade massa gamla saker till köket, glas, porslin, ljusstakar, vaser, krukor etc och lite gamla papper. Men nästan ingenting kunde jag spara då mössen byggt bo av allt papper och även pissat. Det STANK!!!
Sparade faktiskt lite krukor och vaser som jag saknat. Men det är även nästan det ända. Skulle först även spara några muggar jag älskar. Dom som är höga utan öra på och i 3 olika färger. Men när jag började rota mer och mer i lådan bland allt inlindat glas etc så insåg jag rätt snabbt att jag inte hade nån större lust att ta in det. Det skulle inte ens känns trevligt när man diskat dom. Så dom fick åka. Men faktum är att det känns rätt så bra ändå... Jag som alltid tyckt det varit så svårt att slänga saker.

Just det, vi hittade en hängstol som man kan hänga i trädet sen när altanen är klar. Den låg till och mer kvar i originalkartongen med plast om sig så den hade faktiskt inte mössen varit på!!!


Hitta den här på google. Det är den här som jag köpt. Eller snarare fått. Fick en gång när man beställde från ELLOS.

En sak jag blev glatt överaskad av. Golvet inne i lusthuset ska vi ha kvar, om det såg fint ut, så slipper man lägga nytt golv. Golvet var verkligen i jättebra skick. Det ända vi måste göra är självklart skura av det och sen olja in det. Bra va. Då sparar vi ju lite tid på det... Då kanske man kan använda altanen redan denna sommaren!!! Wihi.....

Nähä, nu ska jag gå ochdricka lite vatten, fick ont i magen!!! Vet inte om det var för jag ätit pannkakor. Brukar inte få ont i magen av det.

Hej på er...

SEMESTER!! SEMESTER!!

Äntligen SEMESTER!! Den här sista arbetsdagen har varit såååå lång. Trodde aldrig den skulle ta slut. Räkna ner varje timme och minut efter lunchen. Men äntligen tog den slut och jag har semester!!!
Efter jobbet åkte jag till  (oj va stor bilden var, jaja, ni fattar i alla fall)
Mötte upp Zandra, hon skulle köpa en väska hon sett, sagt och gjort. Den är nu hennes.
Sen gick vi och tog en fika.
Inne på Glitter var det 70% REA och det ville man ju absolut inte missa. Fast det roliga med det var att vi inte hade en aning om det förrän vi var på väg ut ur butiken. DÅ hittade vi hyllan med rea smyckena... då kunde vi ju inte gå utan att ha kollat där. Och tur var väl det. Jag hitta faktiskt ett par örhängen.

Syns kanske lite dåligt men det är med långa krokar...

Sen hitta vi en hylla till med halsband...

Jag har upptäckt att jag är lite förtjust i fjärillar...

Båda dessa för 50kr, tyckte jag var billigt och bra. Halsbandet hade kostat 100:- och örhängena 90:- Så jag tyckte jag gjorde ett riktigt kap...

Sen innan vi åkte hem gick vi in och handlade mat. Eller jag skulle bara ha 2 saker och Zandra lite mer.
Jag skulle ha allkrydda och...

Åhh, Polly va gott...Åhh, Polly va gott...Åhh, Polly va gott...Åhh, Polly va gott...

Ann-Kristin, om du läser detta så var det den röda som det bara var ljusa i!!!

Nu ska jag och Erik kolla på lite film dricka lite vin och äta Polly!!!
I morgon blir det hårt arbete med att slänga en massa!!!
Hej på er...

Nya kläder idag...

Fick hem mitt paket från cellbes idag. Hade beställt 3 tunikor och en sommar klänning. Förskte fota innan, men det blir inge bra att fota sig själv. Så jag testa att lägga kläderna på golvet och fota. Men det blev ju ännu sämre. Så jag gav upp. Men ni ska få se sommar klänningen i alla fall. Det blev OK i alla fall, bilden alltså. Från golvet...


Nya sommarklänningen...

Kom på att jag fotade fler kläder. Här kommer dom...


Det blåa och vida vid urringningen är broderat...


Syns kanske inte så bra men det är virkat i urringningen...

Erik har ju semester den här veckan, så jag har ett rent helvete att gå upp på morgnarna nu för tiden, för jag har ju minsann inte semester förrän på måndag. Då i 3 veckor. Ska bli sååå skönt... Men så eftersom att jag jobbar hela dagarna så skickade jag Erik att handla idag. Och det gjorde han faktiskt.
Vi hade slut på osten bland annat så han slog på stort.

Men herregud jag höll på att få en chock, 1.6 KG!!!

Hallå, jag som inte ens äter så mycket ost längre. Vi kommer ju har ost hela året ut. Åhhhh!!! Blir till att frysa in helt enkelt.

Just det, igår när jag kom hem från jobbet gick vi igenom lite av mina tillhörigheter ute i uthuset som vi ska riva!!! Och gissa vad jag hitta...


Ha ha ha... vissa av mina skol foton, tar dom i ordning, klass 1, 2, 3, 5 el 6, 7, 8, 9, 1ring, 2ring, 3ring...
Så då vet ni hur jag sett ut under mitt liv...

Nähä, nu ska jag gå och lägga mig. Ska ju JOBBA i morgon. 2 dagar till!!!


MARIA!!!

Grisfest...

Igår var den efterlängtade grisfesten, efter veckor av planering och längtan så är den redan över. Tiden går fort när man har roligt!!
Här kommer lite bilder...


Partytälten, som ni ser blåste det en hel del, och himlen öppnade sig precis
innan folket skulle komma och det verkligen VRÄKTE ner. Men uppehåll
sen under hela kvällen... Skönt!!

Det kom 20mm på bara några timmar...

Rikard, Robban och Sofie

Sandra

Båltime...

Maten, allt ingick i priset, grisen (såklart) potatisgratäng, sallad, bröd, smör,
såser och fruktfat...

Alla samlade, nästan, riktigt alla fick inte plats på bilden, vi var 19 st.

Resten av gänget...

Folk verkade i alla fall uppskatta maten, det åt i alla fall med god aptit...

Framåt småtimmarna blev det livligare diskussioner...

Även snacks och hembakad fika. Kladdkaka, undrar vilken kladdkaka som
var godast?? Säger bara så att min tog slut först!!  Fniss...

Sen blev det kubb, visserligen i mörkret, men det gick det med!!!

Say no more...

Vinnarna av kubben...

Ännu mer inteligenta diskussioner... ha ha ha...

En nykter Sofie och en inte fullt så nykter Zandra!!!

Här går partytälten i graven. Silvertejp är bra till mycket. Men det håller inte
i längden!!! Tältets sista fest... Snyft...

Det var den festen, mycket trevlig och lyckad, tack till alla som var med och tack Zandra!!!

Hej på er...

7dagar kvar...

Nu har jag bara 7 arbetspass kvar innan min efterlängtade semester... Det ska bli så otroligt skönt med lite ledighet. Eller ja, ledig och ledig. Erik har bokat en container som kommer på måndag så det kommer bli tungt arbete även hemma. Jaja, det är ju arbete som är till en själv och förhoppningsvis blir nåt bra utav!! Kommer komma med bilder så småningom under arbetets gång. Vi kan ju börja med denna, så här ser det ut idag...


För er som inte vet så ska det här huset rivas och alla möbler inne i "huset"
ska slängas. Därav containern...

Vi ska även hugga ner vissa björkar som står runt om. Sorry Hella men jag tror att nån kommer sparas.
Av stommen som blir kvar ska vi göra en altan. Vi ska se hur golvet ser ut idag, i så fall kan vi använda det som altangolv, annars får vi lägga nytt. Men förmodligen kommer inte det att ske förrän nästan vår/sommar!!! Jag har verkligen LÄNGTAT efter en altan och kunna sitta på och kanske bara ta en kopp kaffe eller ha nånstans och sitta och grilla och äta middag eller bara umgås. Den ser inte så stor ut kanske men Erik har haft många fester i denna. Det är till och med ström dragen dit så vi har haft ett kylskåp där och även en ljusslinga med glödlampor som hängt inne i huset. Jättemysigt egentligen, men nu är det jätteruttet träet så det är nödvändigt att riva det.

Kommer med fler bilder sen när det börjar hända saker...

Idag kom dom i alla fall och hämtade vår gamla soffa vi hade innan vi gjorde om i vardagsrummet. Det är rätt så bra faktiskt. För man kan ringa till NSR och be dom hämta grovsopor vid uppfarten hemma. 6 gånger/år får man det hämtat gratis och även farlig avfall!! Tyvär ar man inte så bra på att utnyttja detta så man sparar det hemma i stället. USCH!! Inget bra alls.. speciellt när man inte har plats för det...


Soffan redo för avhämtning...

Sen blir jag så irriterad på naturen. Jag har ju slitit och kämpat som en IDIOT med att rensa ogräs hemma. Hackat, krattat, svurit, svettats och plockats.
Vad såg jag igår...



SKITEN ÄR PÅ VÄG TILLBAKA...

Åhhhh, fy f-n så snabbt trodde jag inte att det skulle komma tillbaka!!! Jobbigt. Bara att börja om på nytt igen...

Hörs igen...
Kram

Inte bloggat på länge...



Det har liksom inte varit så roligt att blogga veckan som varit. Har inte känt att jag haft nåt att skriva om!!

I helgen som var så var vi ut och åt på fredagkvällen. Vi gick till Haket i Helsingborg. Riktigt trevligt ställe faktiskt. Vi hade bokat bord och det var nog tur för det var rätt så mycket folk. Åt en stor grillad oxfilé med pommes (som tyvär var tjocka, ingen häjdare) tzatziki och bea sås. Jätte gott!!!

På Lördagen var jag och Erik till bauhas och skulle köpa en ljusslang (som vi ska ha inne i partytältet på festen på lördag), fanns bara med massa olika färger och jag ville bara ha enfärgade vita, och det fanns ju naturligtvis inte, bara på julen. Sen skulle vi ha gödningmedel till gräsmattan som man kopplar på vatten slangen. Det märket hade dom inte alls på bauhaus. Så det vi köpte var en blomma till Zandra för vi skulle på kalas hos henne och Rikard för Zandra fylde år i Torsdags, grattis till henne igen!!

Så igår skulle jag och Erik städa. Men båda var såååå sega så vi pallade inte nån av oss. Vi tog lite i köket båda två. Rensade ut lite och slängde och så, men resten orkade vi inte igår. Jaja, ibland måste man ha latdagar med...

Så nu har jag skrivit lite!! Nu ska jag göra köttfärssås och spagetti!!!


Tjingatjong...

Måndag!!



Idag har det, kors i taket, regnat!!! Guuuud så underbart att se regn. Har ju inte hänt på ett par veckor. Det var välbehövligt.

Igår kväll satt jag vid datorn och spelade lite på king.com som Hella lurat in mig i!!! Helt galet. Man sitter ju där som fastklistrad framför datorn.
Jaja, när jag satt där så kände jag att jag var helt genomsvettig. Det var så varmt inne så jag tänkte att jag skulle öppna fönstret som var bredvid mig. När jag ska öppna haspen däruppe ser jag ut genom fönstret... den här


Lite dålig bild, men det var en gigantisk spindel. Ser kanske inte så stor ut men det var den... Var ju tvungen att gå ut och fota den för det blev ingen bra bild genom rutan!!

Nu har vi ätit middag medan jag skrivit bloggen, tog ju naturligtvis en bloggpaus då ju!!

Pratade nyss med Zandra i telefonen, vi planerade en hel del om vår grisfest vi har i sommar. Kul med lite planer...

Nähä, nu ska jag sätta ner en diskmaskin sen måste jag kolla facebook om det hänt nåt där sen sist jag kolla!!!

Hej på er...

Söndag...

Idag hade dom ju lovat regn. Vi har inte haft regn på flera veckor känns det som och det skulle verkligen behövas jsut nu!!! Speciellt inte minst gräsmattorna behöver lite regn!! Jag ska inte klaga egentligen för vi har ju haft så underbart väder länge nu!!

Det har inte varit strålande sol idag direkt, mulet med lite solglimtar ibland. egentligen rätt så skönt med tanke på att vi jobbat i trädgården hela dagen!! Känns jättebra. Rensat klart allt ogräs på ena sidan av "stengraven" eller ett finare ord "rabatterna", dvs utsidan där det egentligen ska ligga singel. Där är inte rensat på ett par år så det var en hel del att hacka sig igenom. Det som varit bra med den här värmen är att det blivit så varmt att ogräset bränts bort och det mesta var bara att skrapa bort från marken!! Men ändå så har jag en fruktansvärd träningsvärk i armar och skuldrur!! Bra träning egentligen.

Efter vi var klara gick vi in och åt en lite sen, en väldigt sen lunch!!
Men vad gör man inte när man vill bli färdig, för går man in mitt i arbetet så kanske man degar till sig och skiter i resten.

 
American sandwish...

När vi gick in kom det efterlängtade regnet. Kom kanske 5 droppat. Det blev knappt blött ute. Synd...

Ikväll har jag inte gjort så mycket. Vi kollade på tennis faktiskt. Det var skitspännande på slutet, dom spelade ju i över fyra timmar. Till slut vann Federer vilket jag ville!!!!

Idag fyller min morfar 80 år!!! Grattis till dig morfar!! Det har firats hemma hos min moster, tyvär kunde jag inte vara med. Måste ju sitta i kassan i morgon bitti!! Men men... man kan ju inte vara med på allt.

Efter maten gjorde jag en god fruktsallad. Såå gott och nyttigt.
Hade i vattenmelon, jordgubbar, plommon och en burk ananas.


Mmmm... så gott!!!

Nähä, nu ska jag snart gå och lägga mig. Erik kolla på en film som jag inte vill se. Hulken 2!!! Så jag sitter hellre vid datorn en stund då!!


Ha det
Tjong..

Lördag!!!

Idag har jag gjort nya naglar... ÄNTLIGEN!!! Man kan ju inte riktigt ha såna i mitt yrke men nu ska jag ju sitta i kassan 3 veckor och sen är det även dags för min semester efter det. Man får ju passa på då ju!! Eller hur??
Här kommer resultatet...


Fransk manikyr med glittrig rosa...


Sen skulle jag försöka fota själv men då kom Erik och fjanta sig... Men ärligt
talat tyckte jag bilden var rätt gullig. Bara förlovningsringarna som saknas... Grr!!

Innan jag åkte och gjorde naglarna så rensa jag faktiskt lite ogräs medan Erik klippte gräset. Det är en hel del som måste bort!!! Hatar ogräs men det är så förbaskat tråkigt att ta bort det så därför låter jag det växa, men nu ska det väck!!

Här är det resultatet av det jag hann idag...


Ser ni skillnaden, till höger är det borttaget och till vänster är det kvar...

När jag stog och hackade som allra bäst så kände jag att det kändes konstig på handen. Hade ju inga handskar på mig så jag kollar på min han och ser att jag fått skavsår. Åhhh!!!! Kul. Inget vidare.


Syns inte så mycket kanske men det är där och det gör ont...

Det var min händelserika dag.  I morgon är det till att fortsätta att luka, som det heter här nere, och se glad ut!!!
Bara det blir fint väder så är jag nöjd.

Ha det
Tjiong.....

Fredag...

Äntligen fredag, den absolut bästa dagen på veckan. Har jag alltid tyckt.

På söndag fyller min morfar 80 år!!! Kan inte fatta att han redan är 80, kommer ihåg när vi firade han 60 års dag. Jaja, tiden går fort när man har roligt.
Hans dag ska firas hemma hos min moster och henns man i deras trädgård. Det var det han önskade sig att han skulle få fira sin dag hemma hos dom och grilla hela dagen under deras äppelträd. Sagt och gjort. På söndag (om vädret tillåter) sitter dom i trädgården och och grillar och firar morfar!!! Det var nog några stycken som skulle komma. Tyvär kan inte jag. Jag måste jobba på måndag så jag har ingen möjlighet alls att ta mig till Uppsala. Jag tycker det är jätte tråkigt att jag inte kan komma, men som mormor säger och nu även min egen mor, "man kan ju inte vara med på allt" och det har dom ju så rätt i faktiskt. Dom är så kloka så, men jag tycker det är väldigt tråkigt att inte kunna vara där den dagen!!

Ikväll har jag och Erik delat på en flaska vin. Skit gott vin. Erik hade druckit det när han var nere i Italien (en av alla gångerna och jag har aldrig varit där), det är ett rött vin som var jättelätt att dricka och som var lite bubbligt. Väldigt somrigt måste jag säga. Inte så många procent men det gör inget tycker jag, tror det var 7%.


Lambrusco, från Italien. Nr. 22310

Flagga  Lambrusco Reggiano Dolce (nr 22310)
  
LandItalien
  
DistriktLambrusco Reggiano
  
Alkoholhalt7,0 %
  
FärgBlåröd färg.
  
DoftBärig doft med inslag av körsbär, hallon och gräs.
  
SmakSött, något spritsigt, bärigt vin med inslag av blåbär, körsbär och mandel.
  
AnvändningServeras kyld som sällskapsdryck.
  
Sötma=7
Sötma
Fyllighet=3
Fyllighet
Fruktsyra=8
Fruktsyra
 Sällskapsdryck
¨
Jag tyckte det här vinet var super gott. Finns även i vitt men det har jag inte provat än!!



Ha det gott...

Eftermiddagsfika i solen...

Idag slutade jag kl 15. Hade bestämt sen tidigare att Marina och hennes son skulle komma över på en fika idag. Så jag stack iväg och köpte jordgubbar av gubben utanför affären i Åstorp. Han är så otroligt tapper. Står där år efter år dagarna i ändå. Från morgon tills allt är slutsålt från dagens skörd. Har aldrig sett att han sitter ner nån gång och han hamnar alltid så han står i solen varje dag. Han tycker det är jättevarmt och lite jobbigt, men han står alltid där.  Så honom handlar jag av nästan alltid. Och goda är jordgubbarna med... Det är ju liskom rätt så viktigt.

I alla fall. Marina och Nickolaj var ju förbi, Eriks syster för er som inte visste det, så vi satt på en filt ute i trädgården i skuggan!!! Hur mysigt som helt. Nickolaj busa som aldrig förr och jag och Marina satt och prata!!! Tack för en trevlig eftermiddag!!! Kom på när dom hade åkt att jag glömde ta fram kakorna. Såg det när jag började med middagen, bra va!!!

Nu håller jag på med maten och ska snart äta. Kycklingsallad!!!

Har ni föresten sett min blomstrande trädgård, ja, jag har ju i och för sig bara en blommande blomma för tillfället.


Är den inte vacker min vackra pion!!!

Hej...

Jobb, jobb, jobb.....

Nu vill jag ha semester!! Trodde att trycket på vårdcentralen skulle lätta en aning nu när det är sommar. Men icke!! Igår hade vi fullt upp inne på labbet med både patienter utifrån och inne från våra egna läkare. Ingen av oss hann med nåt förmiddagsfika. Idag hade vi ännu mer att göra, fick dock fika idag, och sprang som dårar båda två!! Men men, sånt är livet när det är semestrar bland personalen med. 

Gå gärna in på http://www.vardcentralenastorp.se/ och kolla där jag jobbar!! Klickar man sig vidare sen till provtagning så är det en bild på mig där jag sticker en patient.

I morgon kommer Eriks syster Marina med hennes son hem till oss. Jag slutar lite tidigare i morgon så dom kommer och fikar lite på eftermiddagen. Det var ett tag sen vi träffades så det var ju ett bra tillfälle i morgon.

Nähä, nu ska jag sätta ner en diskmaskin och vara lite duktig!!


Riktigt så här illa har vi inte, än...

Ha det

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se