Tisdag 30/9 och träningsdag

Hej alla!!

Idag är det tisdag och som vanligt (om man kan kalla tre veckor i rad för vanligt) har jag tränat. På jobbet i källaren. Step up puls. Innebär att man börjar med en uppvärmning och sen går man på hårt på passet, efter en stund stannar vi upp med lite styrka ex ben och armar. Sen upp och jobba igen på brädorna. Alltså, pulsen går upp snabbt och efter en stund så ner igen för lite styrka och sen upp. Och så håller vi på i en timme. Jätte kul faktiskt. Fast första gången tyckte jag det var jobbigt att komma upp i puls igen men nu är kroppen van med det!!

Har inte hänt så mycket annars idag. Jobbat som vanligt!!
Upptäckte idag att fredagen den 10/10 så ska jag sitta i receptionen på jobbet hela dagen, och då är det nån nöt som bokat in blodtryckspatienter till mig. Men hallå, det går ju inte. Jag kan ju inte lämna receptionen. Så det är bara att sätta sig i morgon och ringa upp alla dom och boka om dom. Roligt värre!!!

Just nu lagar jag och Erik Thai kyckling. Det är jättgott!! Det är med kokosmjölk i. Och jag som inte alls är förtjust i det men det är riktigt gott med dom kryddorna i. Man ska ha i röd currypasta och kycklingfond. Och salt och peppar förstås.

Nej nu får jag ut och kolla kycklingen för Erik sitter och spelar keyboard. Nej nu gick han själv och kolla!! Fast jag måste gå ändå!!

Skriver igen i morgon. Man får ju hoppas att det hänt lite mer roliga saker då!!

Kram då!!

Måndag 29/9

Jaa, en dag avklarad på jobbet. Idag har varit en jobbig dag. Det började faktiskt med igår. Då åt vi pizza till middag! Som vi beställde. Men vi beställde ganska sent, runt 20 tiden igår kväll. Så när man hade ätit klart var väl klockan ca halv nio. Proppmätt förståss. (Och självklart är man ju så dum så man måste äta hela) Men det var ju bara det att när kl var 21.15 ungefär, ja då gick vi och la oss. Ingen chans till förbränning där inte... Så den där pizzan har legat och skvalpat i min mage hela natten. Sov rätt så gott faktiskt fram till 3, då vaknade jag och gick upp på dass. Sen var det kört. Då stod pizzan uppe i halsen och jag mådde nästan illa. Sen kunde jag inte somna om. Jag har säkert sovit, men bara ytligt så jag har ju hört vartenda ljud i huset. Så man är ju lagom trött nu. Idag ska jag inte äta så sent. Och jag ska ALDRIG äta så sent och så mycket och gå och lägga mig på en gång igen.

Måste bara berätta, jag blev så j-vla imponerad idag. Det var ett barn på jobbet som hade slagit i armen och fått ett sår som skulle sys. Så fick jag komma in där på op-rummet och hjälpa till att hålla i barnet, för doktorn skulle nämligen sy utan bedövning!!! Fatta, ingen bedövning och killen var bara 5 år. Jag tänkte att här kommer jag ju få hålla skit hårt i honom, men inte, han bara låg där och vi räknade till tio han och jag, och så var det klart. Han gjorde inte en min överhuvudtaget!! Så duktig han var!! Jag bara rös över hela kroppen när vi var klara, jag själv skulle aldrig göra det. Inte en chans!!!

Nej nu måste man väl laga lite mat så det inte blir så sent som jag har lovat att inte göra.

Ha det så skriver jag mer i morgon!!
Kram då!!

Söndag 28/9

Hej alla glada!!

Jaha, då var helgen slut. Att den alltid ska gå så sabla snabbt.

Idag sov vi lite längre. Skönt!! Åt frukost och sen slappa lite. Men sen tog vi oss i kragen, jag har städat lite och Erik har hållit på i tvättstugan med taket som vanligt. Eller nej nu ljög jag. Han har ju renst i en bokhylla bland gamla pärmar och papper som bara står till ingen nytta. Vi måste nämligen slänga den bokhyllan för att kunna ta ut en garderob från tvättstugan in i sovrummet för att sen kunna fortsätta i tvätt stugan, nästan som en ond cirkel. Men nu är den tömd och ska bara monteras ner och slängas.

Idag var jag iväg och veckohandlade själv medan Erik rensade bokhyllan. Passade på att gå in på Zizzi (där jag jobbade förut) och köpte ett par svarta finbyxor. Jag förstår inte jag har bara ett par jeans som enda långbyxor så jag var i akut behov av ett par nya långbyxor. Dom andra byxorna jag har, har nog krymt eller nåt. Ja så måste det vara, vad skulle det annars va!!!

Nähä, nu ska vi snart äta så det är väl bäst att sluta.

Jag får skriva i morgon i stället.

Kram då!!

Forts på Lördagen...

Hej igen!!

Jaha, nu  är Erik på den där hockeyn igen!! Medan han är där så passade jag på att åka och köpa ägg, vi ska ha schnitsel ikväll. Men vi hade inga ägg till paneringen så jag drog iväg och handlade det. Hittade 2 st dukar. En mörklila löpare och en olivhöstgrön löpare. Jättefina. Jag har 4 st lotus ljusstakar, 2 st vita som jag hade tänkt ha på den lila duken och 2 st lila som jag hade tänkt ha på gröna duken. Det blir nog lite häftigt hoppas jag.

Ja just det, jag skulle ju tanka med. Vi har precis bytt mack. Innan hade vi shell kort. Men nu när jag har körkort så ville jag ha ett eget tank kort för att kunna tanka när jag ser att det behövs utan att behöva fråga Erik om kortet varje gång. Så då passade vi på att byta mack till Statoil. Ja, idag var alltså första gången jag skulle tanka på statoil. Jag kör fram till en pump (faktiskt på rätt sida om bilen, så mycket nybörjare är jag inte längre) så kollar jag upp på pumpen som jag ska använda. Jaha, det var ju inga problem tänkte jag, när jag sen tittar upp lite ovanför själva pumpen sitter 2 st knappar, 95 eller 98 oktan. Vilken i h-vete ska jag använda!!! Har absolut ingen aning. Tar upp mobilen, ringer till mamma. Erik är ju ingen idé att ringa till. Han är ju på hockey så han skulle ju aldrig höra om det ringde. Upptaget hos mamma, ringer hennes mobil och hon svarar (blev lite förvånad då den oftast brukar vara avstängd när man vill henne nåt), jaja, jag frågar snabbt vad man ska använda, men hallå, hon visste inte heller!! Snacka om dubbel black out!!! Så hon frågar min moster som mamma sitter och pratar med och hon säger då att det står på insidan av tanklocket. Jaha, var det så enkelt. Så jag öppnar tanklocket, mycket riktigt, där står det 95!!! SKÖNT!!! Äntligen kunde jag tanka och jag kom dessutom ihåg att nollställa räkneverket!!! PHU!!!

Tycker inte om att göra saker som jag inte vet hur dom fungerar, fick reda på när vi besikta Volvon. 21 November, det är samma sak där. Det ska jag göra eftersom att det alltid jag som använder den nu för tiden, det har jag heller aldrig gjort innan, jag hittar ju inte ens dit. Får kidnappa Erik nån dag på en tur dit så han får visa mig var det ligger!!!

Oj nu kom visst Erik hem, han såg inte så glad ut. Undrar om dom förlorade. Det gjorde dom!!!

Måste nog trösta honom nu!!
Kram då!!

Lördag 27/9

Hej igen!!
Idag är det Lördag, ÄNTLIGEN!!! Älskat helger numera, då man alltid är ledig. Tidigare jobbade jag ju även vissa helger och det var inte nåt roligt!! Avskyr egentligen att jobba helg!! Men nu är man så lyckligt lottad att man fått ett måndag-till-fredag-jobb, love it!!!

Nog om det. Nu har vi precis gjort det där tråkiga som man måste göra varje månad!!! BETALA RÄKNINGARNA!!! Boring. Jag tycker att det är så förbannat tråkigt, men det måste ju göras. Och nu är det gjort...

Jag har precis diskat igenom alla mina glas i mitt vitrinskåp och hyllplanen, och Erik hamrar upp panel i taket i tvättstugan, gud så skönt att det är gjort (glasen alltså), dom har nämligen varit helt nedpackade med tidningspapper runt sedan i Maj. Jag packade ner dom medan vi renoverade vardagsrummet. Sen är jag världens lataste person, så jag har inte pallat att ställa upp dom. Just för att jag visste att ALLA glas skulle diskas, men nu är dom på plats, diskade och skinande rena!! Just det vi har ju köpt irish coffe muggar, dom måste jag ju ställa in där med.

Erik ska på hockey ikväll igen, så jag kanske återkommer med lite mer skrivande. Fast jag köpte ju filmerna igår så jag kanske kollar på dom istället.

Vi får se om jag skriver igen!! (Förmodligen, det är ju så kul)

Kram då!!!

Fredag 26/9 och LÖNING!!!

Nu har man äntligen kommit hem efter jobbande och handlande!! Så himla typiskt att man alltid ska behöva handla på en fredag. Vi veckohandlar ju alltid på söndagar så varför handla igen på fredagen då. Säkert bara för att ha en anledning till att få köpa nåt gott till kvällen. Fast jag tycker att äter man inget sånt under veckan så kan man väl få unna sig nåt på helgen!! Eller??
Jag hittade faktiskt 2 st filmer, music & lyrics och Martina Haags film underbar och älskad av alla... Jag har i och för sig sett bägge filmerna men jag tycker dom är så bra så jag vill ha dom med. Sen hittade jag Martina Haags nya bok "I en annan del av Bromma" det är en fortsättning av filmen. Jag är inte så bra på att läsa böcker, dom måste vara bra och intressanta redan från början för att jag ska tycka det är roligt och fortsätta läsa. Och sen så har jag alla andra böcker hon skrivit så det är ju kul att ha denna med.

Idag hade jag en telefon tid med min dr. Jag skulle förlänga ett recept, men så hade jag inte träffat henne på ett par år så det kanske var dags för ett återbesök, så därför blev jag uppbokad på en telefon tid så fick läkaren själv avgöra det. Så jag fick en tid att hon skulle ringa mig idag nån gång mellan 11.30-12.00 idag. Och jag jobbar ju till 17 idag så jag hade med mig mobilen på jobbet. När jag bokade tiden frågade jag om hon ringer då för jag hade ju en patient inbokad kl 13. Ja, men det skulle hon ju verkligen göra. HALV TVÅ ringer hon, och ber knappt om ursäkt för att hon ringt så sent. Men det var ju bara det att jag hade precis tagit in ett barn på labbet för att ta ett prov på honom. Tänk om jag precis hade stuckit honom och telefonen helt plötsligt skulle börja ringa!! Nu hände inte det men ändå... Jaja, hon ringde, jag fick mitt recept och slapp återbesöket!! slutet gott...

Nej nu är det fredag kväll och jag är hungrig. Och idag ska VI äta tacos!!!

Hörs i morgon!!
Kram då!!

Torsdag 25/9 och ledig eftermiddag!!

Hej alla!!

Idag har jag haft en halv ledig eftermiddag. Egentligen slutade jag 14.30 idag, men jag jobbade in min lunch och slutade kl 14 i stället. Så himla skönt att sluta lite tidigare nån dag i veckan. Jag har bara en halvtimmes lunch varje dag i stället för en timme. Och då sparas ju timmar in så man kan få ut det i en ledig eftermiddag. Rätt så skönt faktiskt!!

Idag anmälde jag mig på en utbildning (eller alltså det är inte nån utbildning utan mer flera föreläsningar på en dag) till i oktober. Det var rätt så intressanta föreläsningar faktiskt. I och med att jag jobbar mycket på labbet på vårdcentralen så tar vi ju en massa knasiga prover hit och dit. Och just en föreläsning skulle handla om drogtester. Den tror jag kommer bli intressant. Sen kommer det en utländsk man, jag kommer inte ihåg från vilket land han kom, men han kommer och berättar hur det är att komma till ett helt annat land med annan religion och kultur, om kulturkrockar och dyligt. Det tror jag också kommer att bli spännande!! Han arbetar som kurdisk tolk tror jag det var.

Jo det var ju det jag skulle komma till med att jag slutade tidigare. Vi har strålande väder idag, en klarblå himmel och varmt ute. Åhh så underbart tänker säkert många, tänk vad mycket hon fick uträttat!! Jo tjena... jag blir så j-vla trött på mig själv. Jag kom hem och åt min lunch. Kollade lite på TV och somnade tills klockan var halv fem ungefär. Jag hade nog kunnat sova lite till men pallrade mig upp för att sätta på datorn och skriva lite här!! Men blir man inte trött. Alla andra dagarna, då man slutar kl 17 blir man trött och irriterad på att man aldrig kan få sluta tidigt jämt så man kan få saker uträttat även på en vardag. Och när väl den dagen kommer så sover man bara bort hela eftermiddagen.
Fast det finns i och för sig en sak positivt med detta, och det är ju att jag redan har skrivt min blogg för idag redan nu och kan umgås men Erik hela kvällen!!! Bra va!!

Nej nu måste jag till affären och handla potatis, pålägg och aftonbladet med TV tidningen.

Skriver i morgon igen
Kram då!!!

Onsdag 24/9

JAG VILL HA LÖN!!! Alla nästan får ju lön i morgon, men inte jag, jag får inte den förrän på FREDAG!!! Åhhhhhh.....

Hej föresten, nu är jag tillbaka igen, efter en lång arbetsdag. Men rätt så bra dag. Det händer ju en del på mitt jobb, men man kan ju inte berätta vad som händer på grund av sekretessen, man vet ju inte vilka som läser detta!!

När jag kom hem satte jag mig direkt nästan vid datorn. Gick först ut med lite sopor. Sen segade jag till i soffan när Erik kom hem. Men så vakna jag till och borjade skala potatis och började plocka med disken (i och ur diskmaskinen) så mitt i allt ringer min kära mor!! Och det gör ju inget får då slapp jag ju hålla på och plocka och tro att jag är en pedant. Det är jag ju inte så varför låtsas!!

Gud vad hurtiga fol är, varje kväll när sitter här vid min dator och bloggar, går det alltid, och jag menar ALLTID, folk förbi som varit ute och motionerat!! Varför är folk så förbannat hurtiga!! Jag då. Kan inte jag bli så hurtig. Men man orkar ju inte när dagen är slut och det börjar bli kväll och mörkt ute. Men jag tränar ju i alla fall så jag ska ju egentligen inte ha så dåligt samvete!! Okej då!!

Nej nu är maten klar, ska äta och sen kolla på uppdrag granskning som skulle handla om den där gamla tanten som dom trodde var dement men som bara blivit felmedicinerad!! Intressant faktiskt!!

Ha det så hörs vi i morgon igen!!
Kram då!!!

Tisdag 23/3 och tränar dag!!

Hej!!
Idag var det träning efter jobbet!!! Jag var så himla taggad hela dagen, vi har ju gympa nere i källaren på jobbet och det är en kollega som är ledare. Så vi har ju peppat och taggat upp varandra hela dagen. Så när det var dags var man ju på hugget ut i tungspetsen eller vad man brukar säga!!!
Det är ju då step up vi tränade både ikväll och förra tisdagen. Det är ju jätte roligt har jag upptäckt. Jag var på ett annat ställe tidigare i september på en prova-på-vecka, Hälsans hus heter det (man hör ju bara på det ordet så hälsosamt det är ha ha ha) i alla fall, där provade jag och min kompis på body step. Men det var ju helt annorlunda än det vi kör på jobbet. När jag äntligen kom upp på den där j-vla brädan ja, då hade ju alla redan hunnit ner. Så där stod jag som ett ljus mitt i salen uppe på min bräda medan alla andra (som kunde detta i sömnen typ) stod på golvet. Jaja, man kan ju inte vara bäst på allt. Men jag har ändrat uppfattning om step up nu när vi haft det på jobbet. Det är ju riktigt kul, och jag hänger ju faktiskt med riktigt bra.

När jag kom hem idag efter träning och allt, svettig och dan så var inte Erik hemma. Men hallå... han är ju på hockey ikväll. Boring tänkte jag. Hade jag nästan förträngt. Men det är ju kul för honom. Här nere hejar man ju på Rögle, och för er som undgått höra det har ju dom gått upp i elitserien. Jag har ju blivit så kunnig i hockey nu sen jag träffade honom så jag hänger ju med i nästan allt som rör hockeyn, ehh... not. Men lite i alla fall. I och med att dom har gått upp i elitserien så har Erik köpt ett elitseriekort. Så han kommer vara borta väldigt många kvällar nu framöver. Trist. Men kul för han!! Men ett plus är ju att jag får bestämma över fjärrkontrollen. Och det händer ju aldrig annars.

Just det, jag är så sugen på att åka till Ullared och shoppa loss. Nu kommer en sån period då väldig många åker dit eller planerar att åka dit eller har varit där. Jag har inga planer på att åka dit men skulle så gärna vilja. Jaja... jag får väl tänka ut nåt datum och höra om nån vill åka med mig.

Nej nu ska jag snart gå och lägga mig!!
Hörs i morgon igen!!!

Kram

Måndag 22/9

Hej alla!!

Nu har en dag gått på denna veckan, är inte det underbart så säg. Bara 4 arbetsdagar kvar, sen är det helg igen. Man ska alltid längta efter nåt bra och trevligt!!

Jag har under september månad haft blodtrycksmottagning helt själv. Med egna patienter som jag får rå om och skämma bort alldeles själv. Låter jätteunderbart. Det är det inte!! Sen första dagen jag började med detta har det bara känts BLÄ!!! För det första kan jag inget om mediciner och för det andra vet jag inte vad som är bra hos just den patienten!! Så det blir ett evigt springande mellan sjuksköterskorna och läkarna för att fråga hur jag ska göra. Och Jag har bara en kvart på varje patient. Låter kanske mycket, men det är inte så mycket med tanke på att varje patient ska sitta och vila i helst 5 minuter innan man tar det och alla har typ 100 frågor var... Men men... jag hoppas det är slut nu sista september.

För er som inte vet så har jag fått fast tjänst inom primärvården, 90%!! Kul va!!! Jag har inget fast ställe utan bara inom primärvården, så än så länge jobbar jag kvar där jag bor, men det kan ändras. Så fort det blir en tjänst ledig så är det min oavsett om det är inne i Helsingborg eller på landet. Finns det ingen som behöver mig får jag vara kvar där jag är idag för jag har ju fast tjänst och har ju rätt till mina 90%.

Det är hur trist väder som helst idag. Klockan är sex på kvällen och man får redan börja tända lamporna. Usch!! Det börjar ju verkligen bli höst. Här har vi ändå haft rätt så "varmt" väder, men jag hörde att det var lite kallt i Uppsala!! Brrr...

Jag kommer föresten upp 10 oktober (med bil, jag har ju klarat mitt körkort så det gäller ju att utnyttja det nu, ha ha ha)

Jag har väldigt stor lust att åka ut och resa snart. Jag har nämligen fått upp kontakten med min pappa igen efter väldigt väldigt många år. Vi har väl inte träffats på ca 20 år. Och det känner jag är lite lång tid. Men det är himla kul att han hörde av sig igen. Han berättade att min farfar hade gått bort uppe i Dalarna så han var på väg dit då (detta var för 2 veckor sen) på begravning. Men nu åter till resandet. Jag har sån lust att åka och hälsa på honom, han jobbar nämligen som kapten på kryssningsfartyg runt USA nånstans och bor i Thailand. Hade inte varit helt fel att åka dit och hälsa på. Får ta med mig Erik under armen och åka.

Nej nu ska jag snart äta middag och kolla lite teve, sen är det natti natti!!

Hörs i morgon igen, ska träna step up efter jobbet. Kanske blir nåt kul att berätta då!! Ha ha ha!! Man är ju inte så vältränad direkt!!! Vi har en tjej på mitt jobb som är ledare så vi tränar nere i källaren på jobbet. Helt perfekt!! Kostar ingenting och vår chef är så snäll så vi har fått köpa in 10 brädor till jobbet. Coolt va!!

Just det jag skulle ju sluta skriva nu ju!!

Kram då!!

Söndag 21/9 (fortfarande)

Så nu har jag både lagat mat och ätit den, jättegott blev det. Måste göras igen.

Jaha, nu känns det som jag har lite mer tid över för att skriva lite.

Jaha, vad har jag gjort i helgen. Jo, just det. I somras trillade vårt innertak in i tvättstugan, inget vidare. Allt detta hände innan jag, mamma och min sambo skulle ta bilen upp till Uppsala för att gå på bröllop. Detta slutade med att jag och mamma tog bilen själva och körde upp utan honom, han fick vara hemma och hålla koll på taket. Saker och ting går inte så snabbt hemma  hos oss. Nu har vi äntligen fått arslet ur vagnen och ska börja sätta dit innertaket igen. Så i helgen tryckte vi dit en massa isolering. (Jag var väldigt angelägen att få upp det rätt så snart med tanke på alla möss som kommer in annars) Som det kliade efteråt. Ändå hade jag långärmad tröja och långa byxor, handskar och munskydd, men sånt kommer ju in överallt där inte kläderna täcker.
Jag isoleringen är på plats och nästan innerpanelen med. Skönt. Kanske man slipper mössen i år.

Nähä, nu är det snart dags att kolla på teve!! Sen är det bums ner i säng!! Så man orkar jobba i morgon!!

Jag kommer tillbaka i morgon och skriver om min dag.

Ha det tills dess
Kram Maria

Söndag 21/9

Jaha, vad ska man skriva om här. Tänkte att jag skulle vilja börja blogga!! Har jag funderat på ett tag men inte vetat hur jag börjar. en kompis till mig har börjat, (och det är så himla spännande varje dag att läsa hennes) så hittade jag genom hennes sida att jag kunde skaffa min egen blogg. Aha, sagt och gjort. Här sitter jag nu och kan verkligen inte slita mig från datorn, jag vill bara skriva och skriva!! Fast jag egentligen bör gå in i köket och laga mat. Men det är ju så roligt att skriva!!
Ska föresten pröva en ny rätt idag som heter rosé filé, det lät jättegott, hoppas det smakar lika gott. Återstår att se.

Jaha, helgen har sprungit ibäg med buller och bång. Så är det redan dags att börja jobba i morgon igen! Fast jag tycker ju så bra om mitt jobb så det är ingen fara att börja jobba. Men helgen är ju ändå helig på nåt vis.

Nähä, man får väl laga lite mat nu för magen skriker som en stucken gris!!

Ha det bra så ska jag försöka skriva lite mer i morgon!!

Kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se