Thailand dag 4

Vi vakna till disigt väder... Som vanligt känns det som... Idag fick vi återigen packa våra saker för att få byta rum... Och idag blev det verkligen av...

Ägnade dagen åt stranden... Mitt på dagen köpte vi oss lite lunch på stranden. Överallt kom det strandförsäljare och sålde ALLT. Då menar jag verkligen ALLT... Till och med mat. Jag visste nånstans i bakhuvudet att man inte skulle köpa just mat på stranden då man inte vet hur länge dom gått omkring med den i solen. Vad gjorde vi. Vi gjorde just det... Vi handlade mat.

              

Det var vårrullar, räkor och kyckling som man doppade i sötsur sås. Jättegott var det... Tills jag upptäcker det svinigaste i heeeela mitt liv... Där var 3 små kycklingben, när jag sitter och tuggar i mig det sista ser jag, precis innan jag tar mig en tugga, hur det kryper i köttet... FÖR HELVETE DET VAR EN LARV... Exakt HUR många larver har jag fått i mig...?? Va va va...
Vid just det ögonblicket lärde vi oss en läxa och blev helt plötsligt väldigt nyttiga på den semestern och åt frukt till lunch... Men ack så gott... Mandarinerna på bilden var så små och skitgoda. Dom var verkligen inte större än en pingisboll...

På kvällen gick vi till ett ställe pappa hade rekomenderat. För en som längtade efter svensk snabbmat men även husmanskost så fanns detta ställe...

              
                                  Ingen som känner igen den va... Ha ha ha!!

Dom hade verkligen allt från en kokt korv med mos, hamburgertallrik, pizza som den bakas i sverige, till och med isterband med dillstuvad potatis... Så sverige fanns bara runt hörnet kan man säga...!!


Nu jäklar ska jag bli frisk...

imag0702 (MMS)

Nu jäklar ska jag bli frisk...


Thailand dag 3

Jaha... Då fortsätter vi på vår lilla tripp...Idag är det lördag den 14 jan. Efter frukosten gick vi tillbaka till rummet för att packa. Vi var tvugna att byta rum, nåt som vi visste redan innan vi åkte. Vi packade och ställde i ordning allt så att hotellpersonalen sen skulle flytta våra saker tills vi hade kommit tillbaka från stranden. Lyxigt liv eller... Ha ha!!

              
När vi kommer tillbaka från stranden så hade personalen sagt fel dag till oss... Så vi fick inte flytta. Det var bara att leva i kappsäck i ytterligare ett dygn... Men allt går bara man vill...!!

Efter vårt dagliga besök nere på stranden så satte vi oss i vanlig ordning på hotellet och drack goa drinkar!!

              
 Skååååål.... Som sagt Lennart kommer inte att intagas på den närmaste tiden... FY FAAAAAN...

Efter att vi duschat och fixat oss så drog vi in till Pattaya...
För att komma dit så tog man nåt som heter Bathbus. Supersmidigt. Fanns precis överallt och det var bara att hoppa på, nästan i farten, ha ha, man åkte dit man ville och då plingar man så stannar han och man hoppar av, betalar föraren ca 20 bath = ca 4 kr. Men sen är det ju inte alltid föraren kör dit jag vill, märker man det får man hoppa av och ta en ny. Som sagt det KRYLLAR av såna så det var aldrig nåt problem!! I och med att det var vår första tur så visste vi inte riktigt var han skulle köra, han körde in på en massa smågränder ena mindre än den andra, vi titta på varandra och tänkte att vi snart skulle bli sålda för vit slavhandel i Afrika eller nåt... Shit, vi trodde aldrig vi skulle komma fram!! Ha ha!!

              

När vi hoppade av bathbusen så det första vi gjorde var att stöta på några som vi träffade på pappas MC-klubb kvällen innan. Vad är oddsen för det lixom.  I stoooora Pattaya och vi bara hoppade av på måfå. Sjuuuukt!! Det visade sig att dom skulle iväg och äta med hennes föräldrar, som även dom vi träffade dagen innan, på ett ställe som heter BeefEater. En svenskägd restaurang och som serverade goda kötträtter. Sviiiinigt god mat och mycket trevlig personal. Gjorde ju inget att ägaren var snygg med... Ha ha!!

(Har en bild från den kvällen men vet inte om jag får lägga ut den för dom personerna... Så ni får helt enkelt föreställa er... Ha ha ha)

Efter maten skildes vi åt och mammas och min shoppingrunda började. Vad jag kommer ihåg så hittade vi inte så mycket just den kvällen. Allt var så stort och så mycket folk så det tog ett tag för oss att aklimatisera oss så shoppingen kom inte förrän senare.

Väl hemma bara dog vi i sängen...


Det här är vad jag sysselsätter mig med id...

imag0699 (MMS)

Det här är vad jag sysselsätter mig med idag... Datorn o TV:n är 2 bra uppfinningar...


Thailand dag 2

Efter frukosten gick jag och mamma iväg på en liten market i närheten av hotellet. Kl var ca 10 så det var inte allt som hade öppnat. Men trots det hittade jag en handväska, nr 1 av 3 he he. Det kändes som ett bra köp då jag använde den resten av semestern.

              
                     Med paljetter såklart... Vad annars när det gäller mig... Ha ha!!

Kl 12 blev vi upphämtade av pappa och Lin för en tur till the tropical garden "Nong Nooch". Även kallad Paradise on earth, och jag är nog ganska villig att hålla med om det. Jättevackra vyer och hur stort som helst.

              
           Vi började äventyret med en elefanttur runt i parken, eller ja, endel av parken...!!

              
Sen tog vi oss en guidad tur med buss på området, och guiden prata på Thailändska!! Ha ha... Tur vi hade Lin med oss som kunde tolka...!!

              
                                             En av alla vackra utsikter...

              
              
              
              
                  Dessa tre skulpturer är enbart gjort av majskolvar... Maj gadd lixom...
              
Efter bussturen var på en show. Först med personer som spelade ett sneario om landets historia. Efter den fick alla flytta sig över till den här arenan där det var elefanternas tur att briljera. Shit vad dom gjorde mycket. Svårt att få med det bra på bild men dom utövade olika sportgrenar som här på bilden, pilkastning, cyklade, spelade fotboll, basket, målade träd på en tavla, bowling och vääääligt mycket mer. Helt fantakstiskt. Många kanske tycker att det är plågeri, jag har ingen aning om hur elefanterna mår av detta, men av det man såg så såg dom ut att riktigt njuta av det dom gjorde. Hela tiden fick dom belöning för vad dom än gjorde, blev tvättade etc. Turistfälla kanske, det må hända, men jag har i alla fall ett minne för livet.

Efter elefantshowen gjorde jag nog riiiiktigt häftigt. Även där finns det vissa som kommer att opponera sig. Gör då det, men jag stortrivdes i alla fall...!!

              
                                                            TIGRAR!!

              
                                                     Jag möööööös...!!

Efter detta köpte vi oss lite att dricka för att sen åka iväg och äta en väldigt sen lunch...

              
                                      Tog den "lilla lilla" bilen iväg... He he...

Efter vår lilla lunch åkte vi hem till en kompis till pappa. Satt där och drack lite vin och karlarna drack wiskey med cigarr till... Pappa är med i en MC-klubb så där var två av hans vänner. Efter ett tag bestämde vi oss för att alla åka till klubben dom brukar hålla till, där alla hans vänner befann sig...!! Blev då erbjuden att åka HD ner dit, och gissa vilket svar han fick...!!

              
Jag sa ju självklart JAAAA!! Ser dock en aningens livrädd ut... Men det var coooolt!! (vet inte om mannen jag åker med vill va med här, därav inget ansikte på honom)

Det var en riktigt härlig upplevelse att få åka med honom, och dessutom i all denna trafik, dessutom vänstertrafik...!!

Kom hem sent den kvällen... Bikinin jag hade under kläderna hela dagen kom inte till användning denna dag!! Men ack vad mycket vi var med om...!!


Thailand dag 1

Kl 14.00, faktiskt nästan på minuten, lyfte vi från Kastrup med destination, Thailand och Bangkok. Vi åkte med Thai air och det var ju helt fantastiskt. Flygvärdinnorna var så förbaskat vackra med sina vackra uniformer. Man fick verkligen in den rätta känslan redan på planet!!

Ca 10 timmar senare landar vi i Bangkok. Det tar nästan en hel timme från det vi klev av planet tills vi hade kommit igenom alla passkontroller imigrationskontroller. Och det var ju inte direkt i närheten av varandra. Fy faaaan vilka avstånd. Arlanda släng dig i väggen... Det är ju som en piss i missisippi i jämförelse!!

Hur som helst möts vi upp av pappas fru Lin på flygplatsen. Hon var så snäll så hon hämtade oss för att köra oss till Jomtien där vi skulle bo, utanför Pattaya!!

Först kommer vi hem till pappa och Lin för en fika då vi inte fick åka till hotellet förrän vid 12 tiden. Dom bodde hur fint som helst. Jättefint hus med en fin trädgård med pool.

Hotellet vi bodde på hette Nivana och var jättefint. Finns ingenting att klaga på, förutom frukosten. Men det kommer vi till sen!!

              
         Kolla in "trottoaren" runt sängen... Gissa om dom hörnorna var vassa!! Det var dom...

              
Köket... Vet inte riktigt vad man skulle med det till då det inte fanns nånting att laga mat i... ha ha!!
                         Vi utforska aldrig i det kan jag säga. Vi gick ju ut och åt...!!

               
Bara visar hur jäkla stort badkaret var. Och på väggen hade dom satt upp en lapp om hur stort problem dom hade med vattensituationen i landet... Ha ha!! Hur mycket vatten går det inte åt att fylla det badkaret egentligen!!

              
Första drinken, likblek... Kan säga som så att drinken Lennart kommer INTE att drickas igen på vääääääldigt länge!!

På kvällen kom pappa och Lin och hämta upp oss för att åka iväg en bra bit bort för att äta middag. Vi skulle till ett ställe som låg vid havet och serverade endast seafood. Men hallå vad gott...!! Det är ju verkligen guld värt att ha en med sig som både kan språket och som vet exakt vad man ska äta. Lin hade hunnit beställa innan vi ens satt oss och vilken fullträff. Så jävulskt gott...

              
                                                      Pappa och Lin

              
I Thailand bestället man tydligen in en massa olika rätter och då sitter man och plockar och smakar av allt. Inte som här i Sverige där man beställer sin egen rätt som bara jag äter av. Hur mysigt som helst och som sagt, jävulskt gott!!

              
Ölen satte sig visst i skallen hos vissa... ha ha!! Vi drack Shang beer som även det var snorgott till thaimaten!!

              
På hemvägen tyckte Lin att vi skulle äta efterrätt jag och mamma. Så hon hoppar ur bilen och köper denna rätten från en av alla vagnar som står utefter vägen. Vet inte riktigt vad det hette men det är ris, mango och kokosmjölk. Det var kanske inte någon favorit från min sida men gick helt klart att äta. Det var ganska sött så det blev för mycket mot slutet!!

              
Väl hemma och något jetlagad och frusen så såg sängen ganska inbjudande ut. Tog väl en sisådär 3 röda sekunder sen sov vi...

Fortsättning följer...!!


Back in SWEDEN!!

Landade igår morse på Kastrup flygplats. Vi landade kl 6 på morgonen och gjorde precis ALLT för hålla oss vakna hela dagen igår. Både mamma och jag var sjuuuukt trötta, men vi lyckades hålla oss vakna och gick o la oss vi 22 tiden igår kväll. Jag vakna kl 8 i morse helt utvilad och pigg... Skönt!!

Vi har haft en underbar semester. Bilder kommer att komma senare... Håll ut håll ut...!!


Härlig söndag...

Känns bra med den här söndan... Jag har fått en del gjort faktiskt. Fast samtidigt har jag inte slitit som ett djur då jag ändå legat och slappat i soffan emellanåt... Hunnit med en och annan film och bara njutit av dagen.

Hade som sagt tvättstugan i morse/förmiddan. Det är ju så tråkigt men det är ju så skönt när det är gjort. Jag får ju allt rent på en gång. Och även torrt. Till en början bara rådissa jag torkrummet som finns. Gick inte ens in där, utan jag slängde ner den blöta tvätten upp till lägenheten och hängde upp den här hemma. Men jag testade att hänga tvätt där en gång och nu använder jag den jämt.. HALLÅ... ALLT BLIR TORRT!! Snacka om bra torkrum... Där jag bott innan fick man ändå hänga upp tvätten i lägenheten trots att den hängt i torkrummet...!!

Och när jag ändå hade ångan uppe så plocka jag undan julen. Hade inte så mycket så det gick ganska snabbt. Från mitt mobilinlägg la jag upp en blomma, kan meddela att ALLA blommorna med samma utséende är kastade nu... Ska köpas nya efter Thailand...!!

Var ner med lådan med julsakerna till källaren och passa på att släpa upp mina flyttlådor, släpade dom ut till bilen då dom behövs på mitt jobb... Skönt att dom kommer till användning.

Just nu har jag en önskan...

                                         

Önskar väääldigt mycket att jag hade en sån här just nu... Inte roligt att diska. Det är lixom ingen annan som gör det härhemma så därför samlas disken på hög... Inget vidare inget vidare...!! Bara att ta sig i kragen och diska då... För jag har ju ingen diskmaskin än... Och det är ju ingen annan som gört åt mä...

Ni hittar mig vid diskbänken resten av kvällen...


Vad sägs om att skaffa nya blommor... Känn...

imag0668 (MMS)

Vad sägs om att skaffa nya blommor... Känns som en bra idé...


Den ultimata söndagssysslan!!

Som så många söndagar tidigare så befinner jag mig i tvättstugan denna söndag. Det är ju så tråkigt, men samtidigt så roligt... Hur nu det går ihop sig. Känns ju så skönt att få rent allt på en gång... Märkligt det där...



Men ack så skönt det är när man är klar... Och ALLT är rent och torrt...!!


So far...

Torsdag:

Jobbade till 17 och körde raka vägen hem till mina vänner Zandriks... Ha ha... Susanne kom på världens bästa namn på Zandra och Rikard. Så hädanefter använder jag det, om jag kommer ihåg vill säga!! Ha ha ha...

Fick ett glas vin och det bestämdes att vi skulle gå ut och äta. På El Greco i Ängelholm, men ju längre vi satt och snacka destom mer kände vi för att göra mat hemma och hyra en film. Sagt och gjort. Det blev hemmagjorda hamburgare och pommes och Baksmällan 2...

                                       

Riktigt rolig faktiskt... Kan jag faktiskt rekommendera!! Drack ytterligare ett glas vin och sen fick jag skjuts hem av Zandra. Tack söta du!!

Fredag:

Var på jobbet kl 10. Men vänta nu... Det var ju röd dag... Är man inte ledig då... Jo det borde man kanske vara. Men jag och en till åkte iväg och jobba då det var tvunget... Kände att jag hade MASSOR att göra innan jag tar semester. Dessvärre hann vi inte klart det vi skulle, men en braaaa bit på väg. 14.30 var vi klara för den dagen och jag körde iväg och handla.

På kvällen kom Rikard och Zandra, Ronald och Roger på middag...!! Hur trevligt var inte det... Och EXAKT hur länge sen var det inte man träffa Ronald och Roger...!! Man bah HÄLLO...

Jag bjöd på inbakad fläskfilé och hasselbackspotatis. Så jävulskt gott... Tyckte i alla fall jag...!!

              
                                        Ha ha... Var bara tvungen Ronald...!!

              
              
              
Ser en aningens trött och sliten ut... ha ha!! Men här ser det verkligen verkligen ut som att min hud bara flyter ut... ha ha ha!!

Lördag:

Vakna kl 10. Skönt skönt!! Hämta upp Zandra för en tripp till Väla. Har varit och sista-minuten-handlat...
Växlade in pengar, köpte en ny nessecär, solskydd, näsdroppar, ansiktscreme och en ny bikini...!! Äntligen hitta jag en. Ger man sig bara f-a-n på att man ska hitta en så går det...!! Så nu har jag i alla fall 2 st...

              

Efter Väla dog vi hem till Zandriks och tog en fika. Årets första semla är uppäten och j...vligt god var den...!!

Nu ikväll har jag dragit fram min resväska och lagt fram mina sommarkläder. Av nån underlig anledning känns det som att jag måste börja sålla...!!

              

Vet inte riktigt var den känslan kommer ifrån... Får nog fnula på den ett tag...!!

Men hur sjukt är det inte att mitt i januari ta fram alla sommarkläder, sandaler och köpa solskyddsfaktor... Fast det är klart. Det är ju ingen vinter här så det är ju nästan så man kan ta på sig sina sandaler härhemma med utan att det känns så stor skillnad...!! Ha ha ha!!

Söndag:

Har ju såklart inte varit än, men den ägnas i tvättstugan...!! Det behövs kan jag lova!!



Hahaha... Rikard överraskar med en härlig ...

imag0641 (MMS)

Hahaha... Rikard överraskar med en härlig "fredags" middag... Ett varsit nachoschips med salsa på o drickyogurt... Tack kära vän för en delikat middag...


Jävla Emil...!!

Men va F-A-A-A-N... När jag bodde i huset, kunde jag aldrig se på TV när det blåste minsta lilla... Kände därför (såklart inte bara därför) att det skulle bli skönt med lägenhet för att då slippa sånt här...!!

Ikväll är det premiär av nya underhållningsprogrammet the voice på fyran!! SOM JAG SETT FRAM EMOT DET...!! Äntligen börjar det...

                                    


Om det är bra...?? Är det säkert... OM MAN NU KUNDE TITTA PÅ SKITEN...!! Jag har bara en massa pixlar på min bild och den har fastnat i ett läge och inget ljud eller nåt rörligt över huvudtaget på den där jäkla skit teven... Blir GAAAAALEN!! Hatar hatar hatar... Hoppas för guds skulle att det går i repris för jag SKA se´t...!!

Dagen I-lands problem... Jag vet!! Kan ändå inte hjälpa att jag blir galen!!


Lyckträff...

Länge länge har jag verkligen behövt köpa nya rakblad till min rakhyvel... Det är på det stadiet då dom är så slitna så håren nästan slits av... AAAAJ!! Så idag när jag var och handlade slog jag slag i saken!! Jag kollade efter rakblad. Jag som har börjat använda herr rakhyvel då dom är betydligt mycket bättre (lovar, det bli sååå mycket lenare...). Hitta inga inne i butiken utan såg att dom hade i kassan. Fast hon i kassan sa att dom hade ett bredare utbud i förbutiken... Men ORKA stå i den kön...  Kolla snabbt över vad dom hade framme i kassan och grabba tag i en... Betalade och gick mot utgången...

              

, kollade jag på kvittot...!! 225:- TVÅ HUNDRATJUGOFEM FUCKING SPÄNN...!! För 4 fjantiga rakblad... Tur dom passa... Annars vettef...n vad jag gjort...!! Går ju inte att byta när man öppnat förpackningen...!! Var ju tvungen att öppna för att se om det passade...!!

Tur för mig...


VAD??

Näe... Har banne mig inget att skriva om... Eller jo, jag hade nog kunnat skriva rätt så mycket om min håriga vän jag har härhemma, känns mest som att det blir lite tjatigt vid det här laget...

Men han är ju bara för go...!! Så är det ju bara!! Han o jag är ju riktiga bundisar..!!

              

Nej just det... Jag hade ju inget att skriva om idag ju... Bäst jag slutar... Inte på humör för det ändå!!

Baj baj!!


Nyårslöfte...

Njäe... Not my kind of business... Har aldrig lyckats hålla ett nyårslöfte och kommer förmodligen aldrig att göra det heller....
Så därför har jag bestämt mig för att inte skaffa mig ett löfte heller...

Däremot har jag sett många kommentarer på facebook idag där det står att 2012 kommer att bli ett fantastiskt år. För två år sen sa jag precis samma ord jag med, att 2010 skulle bli ett helt underbart år, för det kände jag på mig. Så blev det inte riktigt, det var året vi fick reda på Eriks cancerbesked och även det året han lämnade oss. Det blev ju bara pannkaka av det året.

Därför tycker jag man ska ta dagen som den kommer. Självklart blicka framåt och framför allt HOPPAS på att 2012 kommer att bli ett underbart år...!! För det hoppas jag på!!

                                       



Jag o Sandra från igår... Docka festpinglo...

imag0632 (MMS)

Jag o Sandra från igår... Docka festpinglor...!!


2012

                                  

God fortsättning mina vänner...!! Hoppas ni hade en bra nyårsafton!! Det hade i alla fall jag...!!

Jag var hemma hos Patrik och Sandra på 3 rätters middag...!! Tillsammans med kusin till henne, bror och vänner... Blandad kompott helt enkelt...!!

Det var hur som helst jättetrevligt och jag kom hem vid halvtvå!! Som ett nyår ska va med andra ord...!!

Nu ser jag fram emot nåt heeeeeelt annat!! Nämligen Thailand... Nu känns det verkligen verkligt... Bara 10 dagar kvar... Wihiiii....


RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se